Det krävs något mer....

Var och handlade kläder tillsammans med min ärade fader igår. Han skulle köpa kostym och ville ha med ett smakråd. I och för sig är jag ingen klädkonnässör men något kan man väl alltid bidra med. Min far rullstolsburen och jag blir alltid lika förvånad över hur lite av offentliga miljöer som faktiskt är handikappanpassade.

Parkeringshuset klarade testet. Bra parkering, mycket plats och inga trösklar. Plus i kanten. Förvisso är parkeringshuset helt nytt så något annat vore ju konstigt.

Tyvärr tog alla plus slut och omvandlades till minus så fort vi kom utanför dörren. Knöliga "trottoarer", höga trottoarkanter, trösklar in i butiker etc etc. Och det märkligaste av allt är att de flesta anser sig vara "handikappvänliga" så länge de inte har en tröskel in i butiken......

Väl inne på Dressman blev det tydligt att det krävs mer än så.... Visst var expediten trevlig och hjälpte till. Ingen fel på servicen så. Men provrummen? Tänk dig en låda på en gånger en meter ungefär. En låda som jag personligen skulle ha visst besvär att byta om i. För att inte tala om det besvär det blir med en man i rullstol och en assistent med. Hur fan ska det gå till?

Jag blir ganska less på att alla lokaler inte är tillgängliga för alla. Är det inte 2010 nu?


Eskimåblod?

Hade en riktigt härlig dag i solen igår! Låg i hammocken, läste tidning och njöt. Maken uppvisade i vanlig ordning sina DAMP-drag som gärna kommer fram på helgen. Hans medicin är vanligtvis att hitta på något att göra. Men igår var det snudd på kris, eftersom det inte fanns mer att göra. Och då hade han ändå hunnit jobba, meka och kratta innan jag knappt öppnat ögonen. Han är en märklig man.

Som tur var hade en generös granne skänkt honom en röding som han hade fullt bestyr att laga till. Grillad röding i foliepaket var inte helt fel! Tyvärr hade vi båda glömt att vi inte hade någon potatis så det blev en lite improviserad middag. Fast tunnbröd funkar ju ganska bra bara det =)

Idag verkar inte vädergudarna vara lika generös som går. Solen lyser förvisso men det blir kallt när det blåser. Maken vägrar förståss sinkas av något så banalt som blåst, så han sitter ute. Jag tror att jag håller mig inne, har inte samma eskimåblod som honom....


Puckovaccin någon?

Gud vad jag är trött på alla puckon som alldeles löst och ledigt springer runt här i världen. Skit i att låsa in Tomas Quick, jag lovar att det finns värre dårar att hålla koll på och som skapar desto mer oreda. Vilka puckon pratar jag om tänker du? Ja välj själv. Det finns ju en hel ocean att ösa ur på den fronten.

Tyvärr verkar puckona trivas i flock, för de har en förmåga att attackera sina offer i hjorder. Inte ett pucko i taget, det kanske man hade kunnat hantera på ett något så när moget och vuxet sätt. Men vad ska man göra då de fått rabies allihopa och fullkomligt öser in? Där ni Pharmacia, hitta ett vaccin mot dem så ska ni se att ni fixar kvartalsvinsten.

Datorn verkar iallafall ha kurerat sig från svininfluensan. Men återfall sägs ju vara vanliga så jag ropar inte hej ännu.....

Nu måste jag uppbåda någon motivation till att krångla mig in i duschen då födelsedagskalas hos min ärade fader står på agendan ikväll. Sen ska jag se på "Så ska det låta" som en annan pensionär.


I-landsproblem

Ännu en gång har jag förvisats från TV-rummet p.g.a hockey... Jag trodde att det var över men icke... Dessutom har internet fått svininfluensan och fungerar inte som det ska... Eländes elände, I-landsproblemen haglar över mig.

I övrigt händer det inte så mycket att det kan kvalificeras till att skrivas om här. Och då måste dagaen verkligen varit trist med tanke på all annan skit som tydligen dugt att skrivas om....

Praktiskt? Jo tjena

Har spenderat en rolig i helg i sällskap med min lille systerson. Och upptäckt hans omåttliga fascination för grushögar... Var på promenad i närheten och höll inte på att få hem pojken... Han blev helt uppslukad av synen av en stor grushög. Inte kan man väl gå hem då heller. Riktigt lustig var han då det var dags för hemfärd till hans väntande föräldrar. När jag sa att vi skulle åka hem till mamma och pappa igen fick jag inte den respons jag väntat. Systersonen kravlade längst in i sängen och sa att han inte ville åka hem? I och för sig ett gott (?) betyg till barnvakterna kanske =)

När systersonen väl gått med på tanken att återvända hem och inte stanna hos oss för alltid (som det först var tal om) skulle pojken kläs på. Ologisk som jag är tänkte jag – han ska ju bara sitta i bilen, vi behöver inte krångla på galonbyxorna. Fel. Mycket fel.

Det första pojken gör då han kommer ur bilen? Trillar rakt ner i geggpölen på parkeringen. Så mycket för att vara ”praktisk”….

I morgon måste jag än en gång besöka "staden" i mina mardrömmar.... Ingemar-Bergman-psykosen ni vet.... Hoppas att besöket inte blir så långvarigt, vill inte känna en översvallande lust att klä mig i svart basker och recitera mörk poesi hela kvällen.


Riddare av det gröna fortet

Känner mig rätt trött idag efter gårdagens aktiviteter. Var först på ett möte som ändå gick över förväntan. Spenderade sedan kvällen i "det gröna fortet" med mycket trevligt sällskap! Som tur var har detta treviga sällskap även fyllt på min sinande bokpåse igen! Tack för en trevlig kväll!

Till helgen får jag besök av min käe lille systerson, så det lär bli fullt ös =)

Imorgon är en annan dag

Usch, har ett drygt möte imorgon som jag helst skulle hoppa över.. Men ibland måste man göra saker man inte vill. Lär väl överleva det också. Senare väntar förhoppningsvis en trevlig kväll med en eller fler kära vänner. Alltid något att se fram emot!

Jag gör det igen....

Måndag måste vara veckans tråkigaste dag. Och längsta. Har haft en ofantligt tråkig dag, trots att solen lyst. Typiskt nog har det blåst hela dagen så det var inge vidare intressant att sitta ute heller. Fördriver tiden med att kolla på "Arn". Och ja - jag gör samma misstag där. Med att se en film/serie där jag läst boken. Det blir helt enkelt inte bra. Tyvärr. Jag måste sluta med det....

Roadrage

Var på en mysig middag i bästa halv åtta hos mig- stil hos svägerskan och svågern igår. 10 poäng för trevligt värdskap =) Och kladdkakan var inte så illa den heller! Tack så mycket kära svägerska!

I bilen på vägen hem konstaterade jag en sak svenskar inte riktigt fattat. Nämligen när man egentligen ska blända av helljuset. Om man ens ska göra det? Kände riktigt hur mitt roadrage kröp fram.... Hur svårt är det egentligen? Ett tryck på spaken, sen är det klart. Och ja - vänta tills jag kört förbi innan du trycker igen. Inte svårare än så. Men tydligen är det rena rocketscience för hälften av bilisterna. Och det finns till och med flera exempel av dem.

Typexempel 1: Personen/idioten som inte ens förstått att man bländar av. Någonsin. Att själv blinka med helljuset 15 gånger hjälper inte. De bländar aldrig av ändå. Kanske sålt spaken på Blocket?

Typexempel 2: De som absolut måste, måste, måste komma över krönet innan de bländar av. För det vore ju dumt att släcka innan de bländat föraren de möter och gjort den halvblind i en kvart efteråt. Mycket dumt att undvika detta.

Och mitt absoluta hatobjekt, typexempel 3: Personen som i normal ordning bländar av, inget konstigt där. Allt är frid och fröjd tills de är ca 30-20 meter ifrån en. Då slår de på helljuset igen. Jippie. För de kanske är så otroligt mörkrädda så de inte kan vänta en halv microsekund tills mötande bil passerat? Nepp, då kan de ju missa något viktigt i vägrenen eller nått. Jag blir fullkomligt galen av dessa puckon. Det är inte särskilt nice med vita prickar på näthinnan som snudd på finns kvar nästa morgon. Inte alls.


En grå lördag

Den utlovade solen har då ännu inte tittat fram. Börjar bli riktigt less på moln, regn och +4. På något märkligt sätt känns +4 svinkallt då det är molnigt men varmt och skönt när det är sol. Mystiskt.

Blir förmodligen en tur till svägerska och svåger ikväll. Det brukar alltid vara trevligt och lilleman brukar ha full fart. Just nu är maken iväg och pimplar så jag ligger på soffan och läser bok. Ja jag är en dålig housewife, jag tänker inte städa fastän det behövs. Så det så.

Nudist låter som en bra idé

Har varit gräsänka denna vecka eftersom maken jobbar kväll. Och trist nog ska han göra det nästa vecka också.... Fast det brukar ju vara ett utomordentligt skäl till att besöka familj och vänner för att snylta middag =) Så slipper man laga själv. Det är ett husmorstips att ta vara på!

Har insett att det är knappt tre månader kvar tills kära syster yster gifter sig och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Som vanligt när man går i affären så är allting sytt för människor som uppenbarligen har en heeelt annan kroppsform än vad jag har. Eller annan smak. Eller annan plånbok. Brukar inte finnas så mycket som matchar vad jag letar efter. Kanske skulle fundera över att konvertera till nudismen? Verkar ju enkelt och sorglöst. Att aldrig behöva fundera på vad man ska ha på sig. Eller ens behöva trängas med andra för att köpa de förbaskade kläderna. Fast jag kanske ska vänta tills det blir sommar, är nog fortfarande för kallt för "the full monty" just nu....


En bild säger mer än 1000 ord

Kunde inte låta bli att skratta då jag läste en artikel på Aftonbladet. Läste om 78-åringen som blev misshandlad på en parkeringsplats i Landskrona. Självklart är ju just det mycket tragiskt. Det komiska var att rubriken basunerade ut "DE sluter upp mot våldet" Och så har de en bild på - en Hells Angelsmedlem. Hur tänkte bildsättaren där? "Jo men Hells Angels är ju fredsälskande våldsmotståndare. Klart vi ska slänga in en bild på dem också för att visa att de är gulliga små moppegossar" Eller?

Idag insåg jag att jag måste ta och fixa till håret på något sätt. Just nu har jag någon konstig, onämnbar frisyr som spretar lite som den vill. Inte ens hårspray räddar mig längre. Och färgen är någon suspekt nyans, något mot "Knäcke-häxa no 7"-hållet. Snart ringer Svinto och vill ha mig som modell på deras förpackning.


Försöker se med slutna ögon

Är så himla trött idag, känns som att ögonen ska ramla igen hela tiden. Detta trots att det känns som att jag sover mer än halva dygnet..... Jag skyller på vädret..... Och inte blir det bättre av att ha en drygvecka framför sig....

Recept på surlingon för den intresserade

Kom på idag att jag kanske måste förklara vad "surlingon" är, för er som ännu inte hört talas om denna kulinariska läckerhet. Det är en s.k. efterrätt som jag inte vet vem som kommit på. Kanske dök tanken upp under krigets kalla dagar då folk levde mest på barkbröd och annat. Kanske var uppfinningsrikedomen så stor i en värld av brist på råvaror. Alltså kom någon intelligent figur på att man plockar lingon. Man häller upp dem i valfri glasbehållare. Sen slår man på vatten och låter dem stå i ca ett halvår. Därefter "avnjuts" de med socker och vispad grädde.

Detta ska alltså kallas efterrätt. Fast i min värld så måste en efterrätt ha mer än grädde i sig för att kvala in på efterrättslistan. På min lista ligger marängsviss högst. Då kanske ni kan räkna ut vad jag tycker om "surlingon". Har tidigare pratat så mycket om detta på jobbet och få trodde att det var verklighet. De flesta trodde nog att min vanligtvis lite dramatiska ådra fått tuppjuck och skapat en dessert from hell. Jag var tvungen att ta med surlingonen och bjuda kollegorna på jobbet för att övertyga dem om att det fanns på riktigt.

Det vanligaste omdömet om lingonen var "Hmm... ja.... det var ju inte direkt äckligt... men inte speciellt gott heller...." Den enda som sken av lycka var en av cheferna. Hon hade visst ätit surlingon till jul i hennes barndom. Så någon blev ju iallafall glad.

Håller fortfarande tummarna för att det blir en riktig efterrätt idag, även fast det nog är i onödan….


Håller tummarna för att det inte blir surlingon


Har precis kommit hem från ett besök hos syster och systerson. Kommer innanför dörren och känner lukten av nystädat. Det är en av de bästa lukter som finns. Och ännu bättre luktar det då man inte varit tvungen att städa själv. Maken slutade tydligen tidigare idag och har under tiden jag latat mig hos syster, städat hela lägenheten. Nu är han och handlar helgens mat också. Min fantastiska man =)

Hoppas på att det ska bli sol i helgen, har varit ett riktigt skitväder hela veckan hittills. Saknar att åka ut med skotern, gräva ned sig i en snödriva och sitta i solen hela dagen. Kanske blir någon sådan tur, svåger och svägerska kommer nog ned med lillpojken. Han måste väl också börja tränas i tid i skoteråkningens sköna konst antar jag. Förmodligen blir det också en middag hos svärföräldrarna med långväga släktingar. Hoppas bara jag slipper "surlingon" till efterrätt!Håller tummarna för att det inte blir surlingon


Har precis kommit hem från ett besök hos syster och systerson. Kommer innanför dörren och känner lukten av nystädat. Det är en av de bästa lukter som finns. Och ännu bättre luktar det då man inte varit tvungen att städa själv. Maken slutade tydligen tidigare idag och har under tiden jag latat mig hos syster, städat hela lägenheten. Nu är han och handlar helgens mat också. Min fantastiska man =)

Hoppas på att det ska bli sol i helgen, har varit ett riktigt skitväder hela veckan hittills. Saknar att åka ut med skotern, gräva ned sig i en snödriva och sitta i solen hela dagen. Kanske blir någon sådan tur, svåger och svägerska kommer nog ned med lillpojken. Han måste väl också börja tränas i tid i skoteråkningens sköna konst antar jag. Förmodligen blir det också en middag hos svärföräldrarna med långväga släktingar. Hoppas bara jag slipper "surlingon" till efterrätt!RSS 2.0