Tolkad lagtext med oväntad praxis?

Nu är jag gräsänka - igen. Börjar undra om maken åker på kurs bara för att slippa mig en dag eller två. Borde man börja oroa sig då?

Som tur är kommer han hem igen ikväll. Främst för att fullgöra sitt uppdrag att förse mig med mer näringsriktig mat än rostmackor med ost. Han t.o.m kontrollerade att jag hade mat i kylen innan han åkte, för att försäkra sig att jag inte skulle återfalla i mina mackdieter. Underbare man.

Dagen har mest ägnats åt att försöka tolka diverse obskyra lagtexter. Visst vore det väl bra om de någon gång kunde skriva så att man förstod? Men icke. Först måste man läsa hela lagtexten. Och sen kommer det värsta - alla tusen olika tolkningar som kan göras. Å ena sida, å andra sidan, å sjuttiofjärde sidan.... *suck*

Just nu är jag bara less och försöker fördriva tiden fram tills att det är dags att byta om till träningskläder. Hur fasen det nu gick till att jag ser fram emot något sånt???? Måste ha jävligt tråkigt då.....

Chict eller depression?

Ja jäklar vad kreativ man kan vara ibland. Har länge tyckt at de adventsljusstakar vi har, har varit tråkiga och så......Svensson liksom. Har dock inte kommit på någon idé på hur jag ska kunna piffa upp dem. Förrän igår. Såg att det stod en överbliven burk med svart färg från skåpprojektet. ”Hmmmm undra om man kan....?” tänkte jag.

Sagt och gjort, nu har jag målat två ljusstakar svarta. Får se om det blir så där inredningschict. Eller om det bara ser ut som att Ingmar Bergman fått frispel i inredningspsykosen. Jag hoppas på det första alternativet....

Jag skulle egentligen baka lussebullar igår men det blev inget av p.g.a. ingrediensbrist. Idag är allt inhandlat men då blev jag lat istället. Vilken suprise. Så det får anstå tills imorgon.

Hela släkten var och hälsade på farmor idag eftersom hon fyllde år igår. Syrran berättade om systersonens berättelser på dagis. Tydligen hade de fått berätta om olika personer i sin släkt. När systersonen fått frågan vad hans morbror gillar hade han prompt svarat: "Öl och snus!" Visst har han rätt i det, brorsan både dricker öl och snusar. Men snart börjar de väl undra på dagis vad vi är för gäng.... Det var ju inte så länge sedan systersonen deklarerade att en manlig bekant brukade hälsa på mamma då pappa var borta.... =)

Nästa helg blir det till att vara vältränad eftersom vi ska hjälpa svägerskan och svågern att flytta till sitt nyinköpta hus. Det är inte utan att jag blir avundsjuk, jag vill också ha hus!! Syrran brukar säga att vi kommer att ta över svärföräldrarnas hus och jag börjar snart frukta att det blir sant....... Hemnet, rädda oss!!


Undrar när jag ska bli kläd-vuxen?

Uppenbarligen befolkas min blogg av tillfälliga besökare. Utom mina två trogna, halvgalna släktingar =) Se där Nina, du räknas till släkten, inte illa va?? =)

Igår var jag och påbörjade julklappsinköpen på stan. Först tänkte jag köpa en lykta till syrran. Men aså ändrade jag mig. Var lyktan inte mer min egen stil egentligen? o det var den ju. Och borde jag då inte heller köpa den till mig själv och något annat tillsyrran? Jo det borde jag. Sagt och gjort, nu bor det en jättefin indisk lykta hos mig istället. Som det kan gå.

Var och kollade på nagellack också, vilket inte är helt likt mig. Fast i och för sig får jag några ryck ibalnd, köper tre, fyra stycken och använder dem en gång. Ungefär som en av dem jag köpte igår. Tänkte att det kan väl vara fint med glittriga guldnaglar nu när det snart är jul? Hmmm jag vet inte om de blev så guldiga. På nära håll ser de okej ut men på längre håll ser det ut som senap..... Får hoppas att den röda färgen är bättre.....

Till helgen planerar jag att baka lussebullar. I vanlig ordning kommer jag att göra en dubbelsats direkt. För annars tar de ju slut så fort, när man lix dragit fram etc etc. Och i vanlig ordning kommer jag svära långa ramsor halvvägs in i baket..... Att man aldrig lär sig.

Snart blir det utelunch med kollegan. Hoppas vi inte fryser ihjäl på vägen dit bara, hiskeliga -10 grader idag. Jag och kyla fungerar inte bra ihop. Och trots att jag beräknas vara vuxen har jag fortfarande inte lärt mig att klä mig vettigt. Som dagens exempel: Tjock vinterjacka, handskar. Bra så långt. Men ingen mössa och ofodrade stövlar. Blir ganska kontraproduktivt...... Jag tänker alltid "men jag ska ju bara till och från bilen". Att jag sen går på stan och liknande verkar alltid falla ur minnet när jag ska klä mig.....

Tillfälligt besök eller mindre-galen-än-zabo?

Visst är det konstigt att ju mer man förberett sig, desto mer förändras saker och ting? Hade en väldigt bra plan på jobbet idag, men helt plötsligt var allt något annat. Förvisso blev det bättre i slutändan ändå. Men konstigt är det. Som om det beror på beredskapsnivån hur bra det går. För jag kan nästan lova att om jag inte förberett mig så hade det gått rakt åt helvete. Bara för att det kan liksom.

Har varit och besökt systersonen idag. Vart tog min mosterälskande myspojke vägen? Istället mötte jag en pojke som var mer vild än tam och som kallade mig för "gamm-moster" hela kvällen *fnys* När han skulle ge mig en godnattkram fick jag en blöt puss a-la-splatter istället. Som tur är, är systersonen bara tre år så han kommer undan med det.

Idag blev jag väldigt nyfiken på vilka som faktiskt läser den här bloggen. Antingen är det ett gäng återkommande galningar som måste få bevis på att de är mindre galna än mig, och på så sätt kunna gå vidare med sin dag. Liksom ”jamen den där knasiga Zabo går ju omkring alldeles fri och ledig, alltså kan inte jag komma i fråga för mentalsjukhuset. För de har väl inte datorer som de kan blogga på där?” Eller så ramlar folk in bara hipp som happ, blir avskräckta och kommer inte igen.

Så kom igen - vem är du? Och vilken kategori tillhör du?


Traktor Tom in the house

Idag har jag, trots tidigare tvivel, faktiskt lyckats skapa något som tål att visas. Eftersom systersonens store idol är Traktor Tom fick jag inspiration. För er oinvigda som inte vet vem Traktor Tom är ska jag berätta. Det är en tecknad film, som mig veterligen, aldrig visats i svensk tv. Han finns att hitta på nätet, troligast via YouTube. Och han pratar lettiska. Eller ryska eller något annat baltiskt språk.

Det är alltså inte den berättande historien som är intressant, utan att den just innefattar traktorer. Det är allt som krävs för att göra systersonen glad. "Se dator! Se Traktor Tom" är en vanlig hälsningsfras då systersonen kommer på besök.

Så jag bestämde mig för att ge mig på att avbilda idolen. Observera att han är skissad på fri hand och egenhändigt målad. Jag tycker ändå att jag lyckades ganska bra??


Nu måste han bara torka innan han kan slås in som julklapp till systersonen. Dock befarar jag att systersonen ännu på några år inte kommer att kunna uppskatta det hantverksmässiga i tavlan. Men han är ju som sagt nöjd bara det är en traktor. Lucky me.

I morgon blir det julskyltning och middag med en kompis. I och för sig måste jag erkänna att det är möjligheten till att få fika som gör att jag går på julskyltning. Det är ju inte vanligtvis mitt störtsa intresse att titta på hemstickade vantar, tovade tomar och diverse halmfigurer. Men får jag en lussebulle kan jag stå ut med det också.

Solen skiner och jag bokstaverar helgerån

Nog är det väl typiskt. Idag när jag äntligen skulle få sovmorgon, som jag sett fram emot. Men då ska några slubbiga hantverkare komma och sätta in en ventil. Självklart klockan halv åtta på morgonen. Då är ju ingen vettig människa uppe. Men jag fick kravla mig upp, gnugga sömnen ur ögonen och släppa in dem. Och självklart drar de fram och smutsar ner, allt i sann hantverkaranda. *snark*

Trots att jag var uppe tidigt och borde ha hunnit med en del har jag inte gjort ett jota. Förutom att läsa och surfa då. Det är ju viktiga aktiviteter som inte ska underskattas. Men kanske inte så produktiva. Jag antar att jag borde ta fram dammsugaren och städa upp hantverkarnas stendamm på golvet. Men om jag har riktigt riktigt tur kanske städfeén kommer och gör det åt mig?

Gjorde en beställning på nätet igår, efter mycket manövrerande på företagets hemsida. Jag lyckades komma upp i den aktningsvärda summan av 2 000 kronor för kläder. Hur gick det till? Förmodligen kommer det att visa sig att ingenting passar och att jag får skicka tillbaka hela rasket. Det brukar vara den vanliga gången då jag beställer kläder på nätet.

Eftersom solen skiner idag är jag närmast tvungen att ta en promenad. Annars får jag väl cancer eller nått annat som straff för att jag ignorerar sol i Sverige under vinterhalvåret. Helgerån.

Vad är helgerån för ord egentligen? Ett rån utfört av en man som heter Helge? Ett särskilt kex med helge-smak? Helg-erån, en lördagsaktivitet? Helger-ån, bäcken du badar i på söndagen, till skillnad från veckor-ån? Fanns många alternativ nu ser jag, bäst att jag går ut innan det blir riktigt knasigt....


Maxpoäng i Alfapet - minuspoäng IRL

Hörde på radion idag att polisen utreder misstankar om fusk vad det gäller assistansersättning. Och genast kravlade allianshelvetet fram underifrån sin sedvanliga sten där de lever sitt liv i harmoni. Bidragsfusk! Skanderade de. Vilket för övrigt måste vara deras favoritord, för då få de "agera kraftfullt". (alltså gapa högt i sann SD-anda) Hur många poäng får man för ordet bidragsfusk i Alfapet? Någon som vet? Reinfeldt vet säker, han och Borg brukar tävla om vem som kan lägga ordet först. Den vinner.

Men det blir ju lätt så löjligt när allianstokarna pratar om det s.k. fusket. Okej, visst fuskas de, precis som i alla andra system. Som med skatten till exempel. Men vänta. Då kallas det inte fusk, utan "skattefel". Ett skattefel för 133 miljarder spänn. Känn på den du.

Men åter till det påstådda fusket. Allianspsykopaterna tror sig anan i fuskcellen i hjärnan (ja för mer vetenskapligt är det inte) att det fuskas för 10 miljarder inom assistansersättningen. Vad de nu ätit för magiska svampar för att komma fram till den siffran? Det borde rimligtvis motsvara att 5000 brukare med 24-timmars assistans fuskar. Alltså enligt svampätarna en tredjedel. För de är ju såklart helt friska. De bara lurade en läkare till att tro att de sitter i rullstol, har en cp-skada eller vad de nu hittat på. För sån är ju lätt att fejka. Det vet ju alla.

Morgondagens träning blir inställd eftersom kollegan känner skräck inför att jag pumpat upp mig så mycket att jag ska bräcka henne i bänkpress. Hon sa att hon hade ett sent möte, men det var ju bara blaj. Undra vilken ursäkt det blir nästa gång??? =)


Restylane och tandblekning - idag lät det som en fantastisk idé

Sist jag var i stan kunde jag inte undvika att gå in på Glitter, en av de mest fantastiska affärerna i världen. Jag blir helt förtrollad av allt bling och allt som glittrar. Maken suckade och fnös över min facination för alla örhängen, halsband, ringar etc etc. Jag gillar sådana krafs-smycken för då behöver man inte ta särskilt väl hand om dem och det gör inget om man tappar bort dem -bara ännu en anledning att köpa nya!

Jag kunde efter mycket om och men besluta mig för att köpa ett par fantastiska örhängen i form av stora silverstjärnor. Jag fullkomligt älskar stora örhängen, the bigger the better. Tyckte att dessa stjärnor andades rock och hardcore. Trodde jag ja....

När jag hade dem på jobbet frågade en tjej om det var första advent redan? Vadå? undrade jag? "Jo men du har ju adventsstjärnor i öronen. Det ser nästan lite ut som julgranspynt". *humpf* Här går man och tror att man är lite cool sådär och så visar det sig att man ser ut som en julgran.... *fnys*

Köpte en Ameliatidning idag och var precis på ett sådant mottagligt humör som redaktören helst vill att man ska vara. Ni vet när man tycker att det låter som en lysande idé med Restylane och genast gogglar om de erbjuder behandlingar i närheten. Eller ser en länk till en hemsida som säljer hemmakit för tandblekning. Och allt smink! Vilken tur att man inte får tag i allt här ute i bushen, för annars hade jag lätt bränt en månadslön på allt detta. You´re worth it tänker jag för mig själv. Men icke, det fick duga med ett nytt lager nagellack. Glamoröst va? Bush-glamoröst iallafall....

Don´t fix it if it aint broken

Idag har vi varit och tittat på det senaste tillskottet till släkten. Kusinens lilla flicka var ett riktigt mönsterbarn - hon sov exakt hela tiden. Förutom då det var dags för käka såklart, då ropade hon på matlådan =) Och när hon behövde byta blöja. Jag vet inte vad som händer med småbarn då jag håller i dem, de bara fiser och bajsar. Varje gång. En kompis pojke hade problem med magen och hon lämnade honom till mig för då hände det saker. Den magiska fis-tanten?

I går fick vi besök av kompisar söderifrån och deras lille pojk. Han växer också på sig och börjar hänga med i det mesta. Denna gång skrek han inte då han såg mig, framgång! I.o.f.s skyller jag på att han skrek sist p.g.a. att jag hade en handduk som turban förra gången. Så jag såg väl lite läskig ut. Eller så är han SD´s nyaste och yngste rekryt någonsin.

I morgon blir det farsdags middag hemma hos bror. Jag har fått i uppdrag att ordna efterrrätten, vilken skräll. Måste bara fundera ut en lämplig efterrätt att traktera det svältande folket med. Ligger på gränsen för att upprepa mig igen om jag väljer marängsviss, även fast jag hemskt gärna skulle vilja. Men jag får nog förnya mig något och komma på något annat..... Vad det nu skulle kunna vara? Liksom, don´t fix it if it aint broken.....


Passerat bäst-före-datum?

Jag tror att mitt bäst-före-datum har passerat. Efter träningen idag har jag fått ont i en konstig muskel på baksidan av knät. Hur det gick till, har ju inte ens använt den? Förutom detta lider jag av vissa sviter av inflammationen i armen också. Undrar om skroten tar emot mig? För annars måste jag ju räknas som miljöfarligt avfall och då vet jag inte var jag ska återvinnas....

Var ute med kollegorna igår för middag och bio. Filmen var väl okej. Den var ju svensk så mina förhoppningar var inte alltför höga. Tycker nog att Bill Skarsgård är lite läskig. Får lite yxmördarvibbar av honom, han har så knepiga ögon. Fast jag ser ju yxmördare i varje buske så det kan faktiskt vara inbillning.

Eftersom jag är gräsänka bestod dagens middag av rostade mackor med ost. Middag delux således. Maken brukar ha både det ena och det andra att anmärka på min kosthållning när jag är själv. Tur att det är sista kvällen han jobbar så att han kan utfodra mig ordentligt imorgon. P

å lördag blir det släktsammankomst för att titta på det senaste tillskottet. Har varit och inhandlat en välkomstpresent till pyret idag, hoppas att den blir uppskattad. I övrigt får vi se vad som händer i helgen, det brukar ju alltid dyka upp något att göra. För om vi inte gör något finns det en överhängande risk att maken får dampanfall igen och det är ett öde värre än döden....

Rusta is my BFFL

Idag har jag gjort våld på min natur och spenderat dagen på IKEA. Inte gjort våld genom att på IKEA naturligtvis. Utan genom att komma därifrån tomhänt! Det var inte ens planerat. Det bara blev så. Det känns liksom så......fel?

Dock lyckades jag hitta lite saker på Rusta. Man kan alltid lita på Rusta. Om man inte hittar något någon annanstans kan man alltid gå dit. Rusta är min back-up affär. Börjar det låta som ett missbruk?

Jag har länge haft en vision om hur min kommande adventsljusstake ska se ut, men hittills har jag blivit motarbetat att få den klar. Häromdagen handlade jag siffrorna, idag stjärngirlangen och ljusen. Nu är det bara ljusbricka som fattas, det svåraste att hitta..... Så här ser de ut så långt:
 

Kollegan som medföljde på shoppingturen hittade förstås massor av saker. Jag övertygade henne om att vi var tvungna att kolla in IKEA´s fyndhörna eftersom det alltid är kul att kolla vad som finns. "Meeh, där finns det ju bara skräp" fnös hon. Ja just det ja. Vem tror ni handlade massor av saker där? Och jag ingenting.....

I morgon blir det lunch med kollegan som är tillfälligt borta. Och under kvällen blir det middag med bio med andra kollegor. Planerar att se "Himlen är oskyldigt blå" och hoppas på att slippa trängas med en massa högljudda kids. Jag vill bara höra mina egna, ständigt förekommande, kommentarer till filmen. Så det så.

I ärlighetens namn har jag varnat kollegorna att jag lider av svår måste-kommentera-både-frisyrer-och-saker-som-inte-händer-i-verkligheten. Hela tiden. Så att de är förberedda liksom. Och kanske kan hindra sin impuls att vilja dänga mig i skallen efter den etthundrafjortonde kommentaren...

Jag är tydligen gift med en skoterfjortis....

Till makens stora förtjusning så snöade det idag. Måste säga att jag själv inte är alldeles överförtjust. Förvisso får det gärna snöa. Bara det låter bli att ramla på vägen. Okej?

För ni måste väl hålla med om att det är alldeles överjävligt drygt att köra bil när det är snöigt, halt, moddigt, slaskigt och alla andra upptänkliga stadier snö kan befinna sig i. När man dessutom måste köra 14 mil om dagen hoppar man inte jämfota av glädje när det snöar.

Men maken däremot blir glad som få. Eftersom det betyder att han får umgås med sin käraste av alla maskiner - skotern. Maken har bett till snöguden mest hela vintern om frikostigt snöfall och gnistrande pudersnö. Hur en vuxen man på så kort tid kan förvandlas till en rabiat, hormonstinn fjortis på några minuter övergår mitt förstånd. Visst kan jag också tycka att det är rätt soft att åka skoter en solig marsdag. Men maken har helt andra värderingar än mig. Han ser mest en lycka i att få köra som en galning i en meter puder. Men det lär han ju få vänta ett tag till på iallafall.

Dagen har varit ofantligt slö. Har lyckats avancera från soffan ända hit till datorn. En prestation icke att förakta. Men jag var ju tvungen, chipsen tog slut......

I morgon är det åter till arbetet och hardcore-träning som gäller. Ska försöka snäppa upp tempot lite på vår styrketräning, får se om det går. Kollegan var alldeles till sig i sin skrytsamhet eftersom hon tog 10 kg mer i bänkpress än mig i torsdags. Ska nog ta henne ur den villfarelsen rätt snabbt...


Galne Gunnar-fashonista?

Sista arbetsdagen på denna vecka - hur gick det till? Veckan bara försvann, helt utan att jag märkte något. Men det var väl lika bra det, det är ju november. Depressionsmånaden. Jag gillar verkligen inte november.

Denna vecka har jag och kollegan fått in två träningspass igen, likadant som förra veckan. Plus att jag börjat promenera typ 2-3 gånger i veckan. Nu måste jag vara sjuk på riktigt, alternativt fått en massiv hjärnblödning... Men konstigt nog känns det jätteskönt. Vilket jag inte hade gissat på när jag låg i soffan och latade mig för typ två månader sen. En annan kollega försökte för några veckor sedan att få med mig på jobbets interna gångtävling. En sån där tävling då man har en liten grej på sig som räknar alla steg ni vet.

För det första är jag lat som fan så jag tänkte att det där är inget för mig. Jag gillar dessutom inte att komma sist i tävlingar. Bättre fly än illa fäkta och allt det där. Alternativt lägga sig i soffan och låtsasförakta alla hurtisar men själv egentligen vara avundsjuk. För det andra gillar jag inte att någon ska ha koll på mig, inte ens att det är en liten grej som inte ens är en människa. Bara för att. Hade någon diabolisk tanke om att jag skulle fuska som satan och sitta och skaka den där grejen för att se hur mycket jag kunde driva det innan någon skulle komma på mig.

Men då reagerade någon lite rest av moral i min hjärna som sade att så får man inte göra. Aldrig får man ha något kul.

I morgon ska maken och jag ta en tur till svägerskan och svågern. Jag föreslog först att vi skulle åka på lördag. Maken sa då lakoniskt "du vet väl att alla affärer är stängda på lördag, det är ju röd dag?". Hmmm. Fort ändrade jag mig till att fredag visst låter bra ändå. Det är väl nästan ingen vits att åka till stan om man inte får ha intentioner om att handla något?

För just intentioner är vad det mest brukar bli. På det där konstiga, helt oförutsägbara sättet har modet ändrats igen. För någon månad sedan tyckte jag att jag hittade massor av kläder i alla möjliga butiker. Men vips försvann det. Nu är det väl bara Galne Gunnar eller något liknande som kan ha min klädstil in fashion.....


RSS 2.0