En äkta redneck?

Äntligen vänds tiden åt rätt håll. Dvs att man får sova en timme längre på morgonen. Det absolut enda positiva med att det blir höst. Och man slapp ha dåligt samvete över att man låg så länge i sängen imorse. För klockan var ju egentligen inte halv ett, bara halv tolv. Så det så.

Gårdagens halloweenfest har tärt på dagens krafter. Vi började med middag hemma hos syster. När det var dags för avfärd till festen kom svåger på den infernaliskt intelligenta idén att vi faktiskt borde åka traktor dit. Att vi var sex personer löste han genom att slänga på en släpvagn. "Men jag ju har aldrig kört traktor förut?" sa jag. Men det gjorde ingenting enligt svågern, det var som att köra bil.

Syrran varnade att kopplingen var sällsynt lömsk och svår att trycka ned. Även detta löste svågern genom att stå i traktorhytten och koppla. Så i äkta red-neck-anda drog vi iväg med traktor och släp. Naturligtvis regnade det på vägen dit, men passagerarna hade paraplyn att skyla sig med och satt nog ganska bra i sina trädgårdsstolar på släpvagnen.

Efter ca 500 m skrek jag till svågern att det här var nog egentligen ingen bra idé, jag såg knappt ut genom vindrutan eftersom den inte var utrustad med någon lyx såsom vindrutetorkare. Svågern medgav motvilligt att det vara det kanske inte, men nu var vi på väg så det vara bara att bita ihop. Fast vi gjorde ju en minnesvärd entré till festen, det måste väl vara värt något?

En trevlig fest var det, trots bitterheten mot kusinen som köpte vårt tilltänkta hus. Det kändes något bättre när jag såg att de rivit badrummet p.g.a. en vattenskada. Det finns visst någon mening med allt här i livet =) Traktorfärden hem var mindre dramatisk och kvällen avslutades med nattfika hos syster yster.

Dagens mat håller maken på att förbereda i köket. Jag måste nog hjälpa honom, eftersom ingen upplyst hans mat- och sovklocka att det är vintertid som gäller nu. Blir nog en tidig middag idag...

Före. Peg Bundy Efter: Stig-Helmer i sprejdimma

Förberedelserna för kvällen fest är på gång. Eftersom maken har noll kreativitet vad det gäller att fundera ut en halloweenkostym har jag påtagit mig det ansvaret. I all kreationsiver lyckades jag skapa ett pistolhölster helt på egen hand. Som dessutom är så ultramodernt att det har fransar också. Det ni. Tyvärr är det nog ingen skriande efterfrågan på just pistolhölster så jag lär inte få någon välfylld orderbok any time soon.

Min egen kostym börjar bli något så när. Eftersom peruken jag köpt var väldigt Peg Bundy-inspirerad insåg jag snabbt att jag var tvungen att försöka fixa till den på något sätt. Plattången kom väl till hands på de ostyriga lockarna. Eftersom det var extremt svårt att fixa den och ha den på sig samtidigt fick maken agera provdocka. Han var inte alltför nöjd men av kärlek till sin hustru ställde han ändå upp. Lite (eller snarare MYCKET) hårsprej fick hjälpa till att få ner den konstiga Stig-Helmer-locken som envist stack upp i pannan. Men nu är den nedslagen i skoskaften och håller sig förhoppningsvis där.

Efter att sjå skulle det inte förvåna mig ett dugg om det bara är vi och värdparet som faktiskt är utklädda. För jag vet ju att min barnslighet och förkärlek för muppiga saker inte delas av den större majoriteten av den svenska befolkningen. Men men, man får så roligt som man gör det, jag tänker iallafall klä mig riktigt crazy när jag kan och får =)

Nu ska jag sparka igång projektet att baka kaka till efterrätt. Blir ett av makens framrotade recept, får se hur det blir....


Anticimex mot besvärlig mus?

Igår var lille systersonligisten på besök. Vi hade trevligt som vanligt och systersonen deklarerade promt att vi skulle baka! Okej, då blir det väl bakning då. Fram med alla ingredienser och systersonen övervakade nog att allt plockades fram innan vi började. Systersonen sken av lycka eftersom det inte gjorde ett endaste dugg att hälften av äggen hamnade på diskbänken eller att kakaon låg som en brun dimma över köket. Självklart fick han hedersuppdraget att hålla i elvispen. Men icke att förglömma - att slicka smeten från visparna. Storsint nog erbjöd han moster en av visparna. Artig pojke det där.

Pratade med syster i telefonen idag och hon meddelade att systersonen mycket väl kunnat tänka sig ett nytt besök hos moster idag. Får man anta att det är ett gott betyg till moster?

Dagen har ägnats till att "avtacka", eller kanske snarare en "hej-på-ett-tag-fest" med en av kollegorna. God mat och trevligt sällskap är inte att förakta. Vi satt och pratade och kom in på hur lätt rykten sprids och blir en sanning. Vi filurade lite på vad som skulle vara lämpliga, eller snarare olämpliga, rykten att sprida om oss. En kollega blev portvinsalkis, en annan en otrogen kvinna med 21-årigt lammkött, jag blev utnämnd till att ha en egen porrsajt på nätet, drickande Cola Zero. (Var de nu fick den befängda idén ifrån??)

De värsta ryktena fick nog de två återstående kollegorna. Den ena blev knarkhandlare som importerade knark inuti hundar. Detta är alltså förklaringen till att hon har tre hundar. Men allra värst blev nog den sista kollegan. Till historien hör att hon har råttbesök i sin lägenhet, ett ämne som avhandlats tidigare på kvällen.

Men nämnda kollega fick ryktet att hon är lesbisk. "Vadå, det var väl ändå rätt tamt?" protesterade hon. Men då svarade knarkhandlarkollegan - "Ja, du skulle ju ringa Anticimex och berätta att du hade en besvärlig mus i huset som du ville bli av med"

De andra gästerna på restaurangen kollade lite snett på oss då vi tjöt av hysteriskt skratt av denna kommentar. Ibland är det verkligen så som talesättet säger - lite roar de små.

Till helgen stundar inflyttnings/halloweenfest. Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag ska ekipera mig med. Efter en utvärdering av stadens affärer med halloweeninspirerat material blev beslutet att jag skulle följa min sanna natur och inte dölja något. Alltså blev det en peruk med röda horn på - djävulen själv. Kollegorna tyckte att det var ett sällsynt bra och passande val.

Så på lördag finns det viss risk att dödsriket öppnas för alla er osaliga själar. Några brukar ju behöva skjuts hem så vi får se om de vågar åka med mig...


Förmodad normaliseringsprocess?

Det är nästan otroligt hur hurtig jag varit, 4 dagar på raken har jag varit ute och promenerat! Måste nästan ringa sjukvårdsupplysningen igen.... Vovven blir iallafall glad över att få komma ut på promenad. Mindre nöjd blir hon över att bli avhyst ner i badkaret när vi kommer hem. Att en sådan liten hund kan få så mycket skit att fastna övergår mitt förstånd. Snacka om sura hundögon som blängde upp över kanten då maken duschade av henne. Detta var inte vad hon räknat med....

I övrigt har det inte förekommit några särskilt ansträngande aktiviteter i helgen. Under morgondagen stundar träning med kollegan. Förra veckan var första gången i vår långa träningshistoria som vi lyckades pressa in två träningspass på samma vecka. Golfapplåd på det. Ska försöka hålla på den intervallen men det ser ut att spricka redan på torsdag. Förmodligen blir det middag med finaste kollegan som ska dra vidare till nordligare jaktmarker. En av kollegorna sa att kollegan som lämnar oss gärna vill äta på Frasses och att hon alltid pratat om det. Jag betvivlar sanningshalten i detta påstående men den som lever får se...

På onsdag kommer systersonen och hälsar på medans svågern spelar innebandy. Får fundera ut någon aktivitet som kan passa den lille ligisten. Bakning brukar för det mesta stå högt på listan så det kan hända att hemmet föräras några sysytersonmuffins om jag har tur. Måste passa på att ha lite mostertid med lilligisten när tillfälle bjuds. Fast i.o.f.s är han kanske vips 15 år och tycker att moster är bra mycket coolare än hans mossiga föräldrar. Funkar ju det också =)

Nu ska jag skrämma upp maken ifrån soffan till sängen. Kollegan tycket synd om min man (för vilken tur i ordnigen?) för att hon uppfattade det som att han var tvungen att be om lov för att se på tv. Trots att jag försökte ta henne ur den villfarelsen, höll hon ståndaktigt på att han levde ett miserabelt liv med mig. Hon föreslog igen att hon skulle upplysa honom om att alla kvinnor inte är lika hemska som jag och att det ingår i normaliseringsprocessen som jag förmodligen ska ha utsatt honom för. *fnys* Jag som är så snäll? Fattar inte var hon fått det där ifrån??


Roland was here

Eftersom den överhängande risken för spionage inte längre existerar (och om den någonsin ens existerade...) kan jag fritt skriva om onsdagens händelser. Jag och kollegorna har länge funderat över att hitta någon form av karl till en annan kollega, J. Nämnda kollega är mycket kräsen och kinkig med hur denne karl skulle vara skapt, både på det fysiska och mentala planet. Våra förhoppningar om att hitta Mr Perfect till henne har hittills grusats.

Tills en av mina kollegor för en vecka sedan kom på den geniala idén. Eftersom Mr Perfect till synes inte finns på riktigt får vi helt enkelt skapa honom åt kollegan J. Veckan har ägnats till att skaffa fram attiraljer för att utrusta denne Mr P. Maken bidrog med ett blåställ, jag knåpade ihop en mask och kollegan bidrog med behåringen av Mr P. Vi antog att J inte ville ha en skallig man så han fick istället behåras med en peruk á la 80-tal. Plus ett tidsenligt pannband och schyssta brillor. Mr P alter ego, Roland, var redo att gå på blinddate.

För att skrämma upp J lite meddelade jag via sms att det skulle komma en extra middagsgäst. En bondpojke från mina hemtrakter vid namn Roland. En av kollegorna tyckte att jag hade ett märkligt mansideal om man skulle utgå ifrån Roland. Vadå? undrade jag. "Jo han har ju alldeles platt rumpa och tunna kvinnovader". Men med PET-flaskor får man göra så gott man kan. Jag kontrade med att det inte var några kvinnovader eftersom varken jag eller någon av kollegorna hade så smala vader...

J blev iallafall positivt överraskad av Rolands entré. Dock var han något blyg och tystlåten, han sa inte ett pip trots att han fick hedersplatsen bredvid bordet. P.g a. detta blev Roland senare utkörd till farstun där han fick invänta min hemfärd. Efter att ha släpat ut honom till bilen och åkt hem ansåg jag att jag inte orkade bära in honom igen. Så Roland fick sova i bilen. Hoppas ingen anmäler mig för detta och tror att det var en riktig människa. För på visst avstånd kunde Roland faktiska misstas för människa.

En mycket trevlig kväll tillsammans med eminenta kollegor!

Nu ska jag se om maken grillar klart oxfilén så vi kan käka. Vad är det med karlar och grillar? Får de något extra påslag av testosteron eller hur fungerar det där? Ger doften av grillat kött i kombination med rök dem några superhjälteförmågor? Hmm får se om det visar sig senare...


En spion kan sitta i buskarna

Då var man gräsänka igen... Maken är på vift utomlands för att kolla på någon maskin och väntas hem sent imorgon kväll. Så jag får allt se till att roa mig själv jag. Gårdagens kväll spenderades i gymmet tillsammans med kollegan. Det var rätt länge sen nu och vi måste nog göra en uppstramning om jag ska ha någon bodybuilderkropp lagom till beach 2011. Med den här takten är det nog vettigare att tänka på beach 2045.....

Kvällen kommer att spenderas hemma hos en kollega tillsammans med andra trevliga kollegor. Eftersom jag är en efterrättsfascist så deklarerade jag högt att jag skulle ta hand om efterrätten. För annars vet man ju inte vad man får. Bäst att ta det säkra före det osäkra och ordna den själv. En av kollegorna noterade syrligt att det var väl enklast att ställa fram en skål med vispgrädde och ett bär till mig. Konstigt nog insinuerade hon att jag och småbarn har liknande smak vad det gäller mat och efterrätter. *fnys*

I övrigt har vi en överaskning på lut för kollegan och vi får väl se om den går hem. Efetrsom risken för spionage är överhängande kan jag tyvärr inte delge er den överraskningen riktigt än. Kanske imorgon om ni har tur . Men tills dess är uppgiften tyvärr hemligstämplad för utomstående.

(Kv)alster?

Jäklar vilken slö dag det blev idag.... Har inte lyckats bemöda mig med någonting alls i nyttoväg. Tvätten stirrar mig i nackes as we speak. Den borde nog vikas ihop och plockas undan. Men om man inte ids då? Stirra på du elaka tvättlina, jag ska nog kunna stå emot.

I.o.f.s har jag varit något kreativ idag iallafall. Gårdagen spenderades hos svägerskan och vi shoppade på stan. Fick ett infall att jag skulle köpa oljefärger eftersom jag alltid tyckt att det ser kul ut att måla. Så jag har lyckats färdigställa hela två konstverk idag. Några hundra till och sen är det vernissage. Eller inte. Tror inte att min konst är av vernissagekaliber faktiskt. Snarare sånt där som folk åker runt på mopeder och försöker sälja för en tjuga. Eftersom deras son/dotter/mor/far/ kusinens grannes systers hund fått cancer. Kanske sämre än så till och med. Ingen lär betala en tjuga för mina (kv)alster.

Typiskt nog har vintern bestämt sig för att komma på riktigt nu. När jag äntligen fått turbon lagad och glad i hågen varit övertygad om att jag kunnat återuppta min egen tävling om att koma så snabbt som möjligt till jobbet. Nu måste man istället köra sakta som en annan snigelgubbe på vägen. Om man inte vill hamna i diket förstås. För det var bra nära igår kväll... Glömde av mig för en liten sekund i kurvan.... Men det gick ju bra, både jag och bilen lever och mår bra.

Enda lösningen att råda bot på höst/vintereländet är att försöka boka upp sig på så mycket man bara kan och därmed hoppas på att tiden går fortare. Förhoppningsvis vaknar jag imorgon och det är dagen före julafton. Och att alla julklappar är inhandlade. Please?


Här är saker som torkrum en ouppnålig lyx

Var på bio igår med brudarna från jobbet och såg "I rymden finns inga känslor". Helt okej film, för att vara svensk. Jag är inget överdrivet fan av svenska filmer i vanliga fall, de blir lätt lite patetiska. Antingen försöker de göra en Hollywoodproduktion med en Sveg-budget. Eller så ska de göra "komedier" och radar upp klyscha på klyscha utan att det blir speciellt roligt. Och värst av alla... När det blir filmer i stil med "Göta kanal" och annat fruktansvärt pinsamt. Buskishumor har inget i min värld att göra. Alls.

Dagen har ägnats åt att först sova halva dagen. Otroligt nog lyckades jag sova nästan 12 timmar i natt och vaknade alltså ganska sent... För att försöka råda bot på lättjan fick det bli tvättdag. Som vanligt gör jag som jag alltid gör- om något ska göras ska man göra allt på en gång. Så alltså körde jag 6 tvättmaskiner på raken. Med resultatet att det blev något svårt att hitta utrymme att hänga all tvätt på. För vår utomordentligt intelligensfriade hyresvärd tyckte att det vara ett smart drag att stänga av torkrummet i tvättstugan. För det är det väl ändå ingen som använder?? *morr* Så nu har vi som vanligt tvätt hängandes lite här och där i lägenheten. *snark*

I morgon stundar shopping och häng med sötaste svägerskesonen (eller vad det heter). Nu har lillparveln växt på sig så pass att han börjat intressera sig för bollsport. Och då allra helst innebandy. Ögonen fullkomligt lyser på lilleman då han får en klubba i handen och en boll. "Bållibållibållibålli" mässar lilleman medan han far runt över golvet. Får väl se om vi hittar någon lämplig leksak imorgon =)


En lövklistrande, mosterälskande myspojke

Har haft en soft eftermiddag med systersonen idag. Denna gång låtsades han om mig när jag kom för att hämta på dagis iallafall. Och snällt och lydigt följde han med hem också. Spenderade eftermiddagen med att spela fotboll, gå på promenad och limma fast löv på ett papper. Hade mina betänkligheter inför systersonens engagemang i lövklistrandet men han limmade så glatt så. Enda gången han blev sur var då jag placerade ett löv på annat ställe än just där han pekat =)

Sen låg vi i soffan och myste och såg på barntv. Systersonen är vanligtvis inte alls av den kramiga sorten. Snarare är det så att man får stjäla en kram i farten. Men idag var han inte sitt vanliga jag. Han skulle promt sitta bredvid moster och både kramas och pussas. "Moster?" frågar systersonen. Ja? svarade jag. "Jag älskar dig" säger han. Myspojken. Alla barn är inte gulliga men min systerson är definitivt det =)

Nu har maken också tråcklat och mixtrat med bilen så att den ska gå som den ska,. Ska provköra på riktigt imorgon på motorvägen, dessa småslingriga vägar håller inte måttet för att verkligen testa på turbon. Förhoppningsvis är allt i sin ordning och jag kan återgå till min vanliga körstil. Maken brukar gnälla på nämnda körstil. Han påstår att jag alltid trycker gasen i botten, snabbväxlar och gasar igen. Tyvärr måste jag kanske hålla med honom litegrann. Men vad fan, om man vill komma fram någon gång då? Tålamod är inte min främsta egenskap, nej.

Imorgon stundar middag och bio med kära kollegor. Hoppas på att filmen är bra. F.d. kollegans son ska visst vara med så då måste den väl ändå vara okej. Skulle boka platserna via nätet idag. Det verkar inte vara någon direkt rusning eftersom sajten angav att salongen tog 77 platser. Antal lediga platser på nätet? 77 st. Får se om vi blir ensamma imorgon...


Normalstörd vs. utvecklingsstörd

Lyckades pricka in tv-tittandet idag för att se ett av mina favoritprogram - Glada Huddikteatern. Ett helt fantastiskt program om fantastiska människor! Älskar producentens inställning om att ingenting är omöjligt och att alla har en plats någonstans. Och alla sköna skådespelare! Ibland undrar jag om världen inte skulle vara en bra mycket trevligare plats att vara på om utvecklingsstörda styre över oss normalstörda. Snacka om att se vad som är viktigt i livet och ägna tid åt det.

En av skådespelarna, Toralf (bara namnet är ju helt magiskt!) var på hockeymatch med sina kompisar för att fira sin födelsedag.  Det är en av de få gånger man får se vuxna människor visa glädje på samma sätt som barn gör. De brydde sig inte om att fundera över vad andra skulle tycka eller tänka om dem. De bara var precis som de är, utan tankar på annat. Tråkigt nog fick jag och andra bevis på att det ofta är så att utvecklingsstörda har mer vett än s.k. normala människor. En ur publiken skrek att ”det krävs att man ska vara mongo för att vara en brynäsare". Glädjande nog var Toralf mer vettig och konstaterade att sånt skulle han inte lyssna på. Han funderade över vilken rätt den människan hade att säga så till honom? Han tyckte att denne person skulle visa lite mer respekt. Jag håller med dig Toralf.

Dagen kommer att spenderas hemma hos syster yster som fyller år. Förra året hade systersonen fullt sjå att "hjälpa till" att öppna mammas presenter, får se om det håller i sig i år också =)


Se upp för dårarna?

Usch vilket skruttväder det är ute...... Nyheterna hade ju lovat sol häromdagen, men icke. Till och med kattskrället var inne hela dagen, vilket inte hör till vanligheterna. Nämnda katt är mer av en vildkatt än ett husdjur med tanke på hur ofta hon befinner sig inomhus. På sin höjd kan hon komma in och äta och bli kliad en liten stund mellan öronen. Men sen ska hon direkt ut igen. Man skulle ju kunna tycka att det vore ganska nice att bara ligga inomhus i värmen, äta mat och bli kliad hela dagarna. Men nej, istället ska hon vara ute i blöta, blåst och kyla. Konstig katt.

Det känns som att detta varit en ganska händelsefattig vecka. Dock var jag och besökte systersonen i onsdags. När jag skulle hämta honom på dagis var han fullt upptagen med att bygga lego. Självklart ville han inte åka iväg just då. Så lösningen på problemet var att inte låtsas om att moster kommit dit. Genialt.

Efter att jag frestat honom med att vi skulle åka hem och baka pizza kom han ändå lommande. Pizzabaket blev ändå rätt lyckat och systersonen var mycket engagerad i vilken fyllning som skulle vara på. När jag öppnat burken med champinjoner varnade jag systersonen vid upprepade tillfällen att kanten var vass och att han skulle akta sig för att skära sig. Men vem tror ni skär sig istället?? *fnys*

I morgon stundar födelsedagskalas hos syster. Efter mycket funderade kom jag äntligen på en bra födelsedagspresent. Får hoppas på att den uppskattas av syrran.

I övrigt händer det inte så mycket så då ägnar man sig att bl.a. se på nyheter. Kunde inte hålla mig för skratt häromdagen då UD gick ut med reserestriktioner utifrån den förhöjda terrorrisken. De hade någon kvinna från UD som uppmanade turister "att vara mer vaksamma då de reste". Nyhetsreportern försökte få reda på vilket sätt turisterna skulle vara mer vaksamma? Vad skulle de göra? "Jo, de kan se sig omkring och vara uppmärksamma på sin omgivning när de t.ex. åker tunnelbana"

Jaha? Vad ska de vara uppmärksamma på? Om de ser någon skum figur i turban med stubintrådar hängandes ut ur jackan? Eller? *snark* Tror inte de som befunnit sig i tidigare terrordåd hade klarat sig om de "varit vaksamma" på sådana saker. Även på UD frodas tydligen fördomarna......


Dags att vässa knivarna och möblera tomrummet


Jaha, då har riksdagen öppnat för i år. Slut på semester och på friden. Förutom för Bodström då som inte behagade att infinna sig till riksdagens öppning utan softade i USA istället. Kan tyckas vara ett märkligt sätt att agera då han valts in i riksdagen. Ännu märkligare är förstås att han över huvudtaget kandiderar dit då han vet att han inte kommer att tillbringa särskilt mycket tid där. Urbota dumt, eftersom Bodström är en av dem som faktiskt kan skänka de rödgröna en höjning i opinionen. Fast det brukar ju i.o.f.s gå av sig själv. Tre veckor efter valet och fram till ca 2 månader före valet 2010 ledde de rödgröna stort i alla opinionsundersökningar. Men sen fick svenska folket i vanlig ordning kollektiv minnesförlust och röstade fram tokarna från det blå laget igen.

Folk brukar fråga mig "Jaha, då är alltså 50 % av Sveriges befolkning idioter?” Ja, uppenbarligen. "Men det är ju demokrati" svarar de då. Javisst är det de. Men det betyder inte att majoriteten gjort ett smart val för det. Hitler var också demokratiskt vald på 30-talet i Tyskland. Idag skulle jag tro att det är en minoritet människor som tyckte att det var en smart idé. Demokratin eller ej. Berlusconi valdes igen i Italien, med rätt god marginal om jag inte minns fel. Han verkar ju inte heller vara den vassaste kniven i lådan. En skrävlande, supande mansgris som inte skäms för att verkligen bekräfta alla fördomar om sin nedsatta intelligens. Låter ju onekligen som ett val man borde ha undvikit om man hade det något sånär möblerat i hjärnkontoret.

Här i Sverige är vi inte så mycket bättre. Här valde vi en jättebäbis som har två ansiktsuttryck, nollställd och ännu mer nollställd. Ungefär i nivå med intelligenskvoten hos nämnde herre. Sen att vi fick Knatte, Fnatte och Tjatte (Mådan, Göran och Jan) på köpet får man väl mer se som en bestraffning i paritet med att bli piskad med brännässlor. Skulle ha sökt hjälp på Apoteket för nässelskadorna, men se där. Det var utsålt till reapris och med utlovad vinstmarginal. (våra skattepengar = vår förlust) Så jag får nog vandra hem och gräva fram någon gammal huskur istället. Tyvärr tror jag att blåsorna kommer att hålla i sig de närmaste 4 åren så jag lär inte sova gott på natten.

Så vad säger det om italienare? Jo, samma sak som det säger om oss svenskar. Att vi lite till mans inte är så särdels brighta. Tror att några av våra knivar behöver vässas rejält fram tills valet 2014.

Och intet att förglömma. Jimmie och hans andra förpubertala SD-polar lyckades också skrika och gorma sig in i riksdagen. Håhåjaja, vilket liv på dessa fjortisar. Riktigt ser framför mig hur Jimmie och hans närmaste vapendragare står och utbyter politikstrategier och rengöringsmedel mot acne med varandra. Kanske röker en och annan braja bakom ingången till riksdagshuset och fnissar över att talmannen inte ser dem. Sen knyter de på sig slipsen igen och går in och gör i vanlig ordning bort sig i någon TV-intervju. Ännu en dag på jobbet för en liten SD-anhängare.

Mest förvånad blev jag över att de lyckades skrapa ihop hela 20 st. till riksdagens öppnande. Undra hur mycket energi Jimmie fick lägga ner på att få dem att vara nyktra, odrogade och helst av allt, på fri fot? Undra om det utgår inkomstbortfallsersättning till de gangsters som avstod från sitt leverbröd för att befinna sig i riksdagen? Jag menar, hur mycket kan de få ut i ersättning istället för att göra inbrott, driva in skulder och annat småtrevligt yrkesutövande? Återstår att se då alla ska lämna in sina blanketter och styrka bortfallet. Kan ju bli dyrt för SD?
En banbrytande teori?

Visst är det märkligt ibland. Igår var det på håret att jag inte alls skulle gå ut, all lust hade bara försvunnit. Efter ett samtal från syrran som peppade till utgång blev jag kanske lite mer intresserad. Men när man väl är på plats har man hur kul som helst. Konstigt nog blir det oftast roligare ju mindre sugen man varit på att gå ut från början. Finns det någon teori om detta eller ska man dra igång en egen forskningsgrupp?

I vanlig ordning var jag designated driver och fick proppa bagaget fullt med en full bror. Don efter person... Detta upptäckte jag efter ett tag att det inte var så smart. En onykter person som åker bakvägen... Syrran fick förbarma sig och hoppa in i det fulla baksätet för att broder skulle få sitta fram och bli lite mindre åksjuk. Gamnacken hos bror var påtaglig och han sa inte många ord på vägen hem. Turligt nog fipplade han inte heller med stereon så där fick jag lugn och ro.

Dagen har således inte varit särdels aktiv. Har mest käkat chips och kollat på tv. Maken fixade en film och vi såg på Avatar. En riktigt bra film faktiskt, även fast jag var skeptisk innan. Men den får fullt godkänt. Nu kanske jag också kan hänga med i fikarumssnacket om denna film. Alla verkar ha sett den innan utom jag. Men inte längre.

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna före 03.00 i natt. Det brukar inte gå så bra att somna tidigt när man varit uppe länge dagen innan och dessutom sovit alltför länge på morgonen...


Reinfeldt - hit med en praktikant

Jag vill flytta till en värld där alla människor har hyfs och vett. En värld där saker och ting går att förutsäga utofrån vissa, för alla kända, givna regler. Är det för mycket begärt? Kanske läga att försöka sig på att bygga någon form av världsomvandlare för att komma till detta ställe. Problemet är att jag ite är så hemma på det där micro-macro-kvantfysikområdet. Kanske kan ringa Reinfeldt som kan anordna någon i praktik att hjälpa mig?

Dagens plan var utgång på den lokala puben men nu vet jag inte om jag är så sugen längre. Får se hur det blir under kvällen. Maken har dessutom angripits av den elakartade höstinfluensans och det gör ju inte saken bättre. I.o.fs. får han skylla sig lite själv eftersom han bums skulle ut och dra i en massa sly på skoterleden idag. Han har inte riktigt vett att vara stilla då han är förkyld. Han har i.o.f.s aldrig vett att vara stilla, DAMP-barn som han är. Men som sagt, får se hur det blir.

RSS 2.0