Pizza - en bra medicin

I onsdags fick den lokala restaurangen en ny chans. Märkligt nog var det mycket bättre denna gång. Tror att de ska skippa sin "fina" idé om hovmästarsystem och köra rakt av med buffé. Det verkar vara ett smartare drag tycker jag. Som pricken över i fick jag min efterlängtade mjukglass till efterrätt. Vilken tur att jag är så easy to please =)

Torsdagen började med en molnig himmel så jag suckade över uteblivet stekarväder igen. Alltså klädde jag på mig långbyxor, tjocktröja och skor när vi skulle åka ute en sväng med båten. Konstigt nog blev det sol iallafall, bara för att jag var så välklädd. Som tur är finns det inte så mycket folk i mina trakter som ränner omkring, så jag kunde sola i BH och trosor utan att få sedlighetspolisen efter mig...

Idag är det, åter igen, ett skitväder utan dess like. Dessutom känns det som att jag har en annalkande förkylning i halsen. Inte bra alls, jag som ska på party imorgon. Får kurerar skiten med dricka, godis och pizza idag och hoppas att det går över. Maken är precis och hämtar pizza och förhoppningsvis en bra film också. Så kan jag frossa i allt ovanstående, framför TV:n utan dåligt samvete. Det kallas ju medicin ju, då är det väl okej?


"Imorgon"

Idag har inte varit någon beslutsam dag. Först vela om vi ska gå och fika eller inte. Sen blev det inget fika. Sen vela om vi skulle åka till stugan eller ej. Blev inget stugåkande heller. Nu velar vi kring vad vi ska äta till middag.... Hmmm bådar inte gott detta....

Molnigt och jävligt är det ute idag igen. Jag hoppas alltid på att "imorgon", då ska det bli sol. Allt enligt alla väderleksrapporter, internet och fan och hans moster. Men inte fan blir det sol inte.. *fnys* Jag får fortsätta att hoppas på "imorgon"...

Soluppgång för vissa, nedgång för andra...

Sitter inne och huserar idag eftersom regnet behagar ösa ner.... Ingen stekarsol idag inte.... I fredags var det hyfsat väder men blåste en hel del så det blev inte så mycket steka då heller. Var och käkade ute på en lokal restaurang i närheten, men det var inget vidare. 1 timmes väntetid på en överstekt entrecote och en skum svampsås.... Nepp, blir nog ingen mer "kvällens special" för mig där...

Bjöd istället in bror och hans flickvän på spelkväll. Hade en mycket trevlig kväll och tiden bara flög iväg! Maken skulle promt bjuda bror på whiskey under kvällen. Och som väntat blev bror mer och mer slirig ju längre kvällen led. Klockan halv 4 började jag inse att bror var mer än packad och klar då jag satt vid datorn. Bror börjar jucka på mig och jag var tvungen att upplysa honom om det olämpliga i detta. Bror menade dock att det inte var något juckande, han ville ju bara kramas =)

När han skulle börja tejpa upp klistermärken på min tapet insåg jag att det var dags att forsla honom till bilen. Dock hann bror med att svepa typ en 12:a whiskey innan vi gick ut till bilen =) Brors diskussionsämne i bilen ska jag inte beskriva här, något ska han förskonas =) Kom iallafall fram till att det var extremt länge sen jag sett en soluppgång. Kändes märkligt att gå och lägga sig kl 05.00 då det var ljust.

Som tur är hann vi med att se solen lite grann igår då vi vistades i kusinens sjöbod under dagen/kvällen. Därefter bar det av till den lokala puben i närheten. Jag hade meddelat kusinen att jag skulle ta kombin eftersom jag är vis av erfarenheten. Dvs erfarenheten av att det alltid är fler som behöver skjuts än vad det finns säten i bilen. Således brukar bilen, vanligtvis 5-sitsig, förvandlas från det upp till 9-sitsig. Allt beroende på hur stora rumpor de har som sitter i bagaget.

Under kvällen såg det något illa ut, 25 personer att knöla in i 3 bilar. Hur det gick? Kusinen lyckades på något mystiskt vis trolla in typ 12 pers i något truckerliknande fordon. Så det slutade med att vi bara blev 5 i vår bil. Jag som lagt ut filten i bagaget och allt, helt i onödan visade det sig. Tur för yngste kusinen det. Jag lovade först att närmaste släkten skulle få äran att sitta på ett säte. Ända tills det visade sig att yngste kusinen besitter samma egenskaper som sina äldre systrar. DVS att det är hopplöst omöjligt att fara innan alla andra farit. Alltså sist. Då hotade jag med degradering till bagaget, men han klarade sig undan det med nöd och näppe.

Kvällen var trevlig och nu filar vi på en repris nästa helg på samma ställe. Förmodligen blir det att ta fram filten igen... =)


På östfronten intet nytt....

Har precis packat väskan och är på väg ut med båten till klipporna! Är i.o.f.s ganska röd idag efter gårdagens stekande så jag hoppas att det går bra... Grillade hamburgare ute på klipporna i solen igår, riktigt nice! Idag vet jag inte riktigt vad i ska hitta på, får se var vi hamnar =)

Som sagt, det händer inte så mycket mer här än att vi solar, äter och läser böcker. Låter ganska trist, men det är ju det som är semester!

Tiden går och går...

Har inte blivit så mycket skrivet i veckan ser jag. Beror nog mest på att solen, ovanligt nog, varit framme mest hela veckan! Måste tänka över vad jag egentligen gjort i veckan? Måndag: Solade och hälsade på kollegan i träsklandet. Tisdag: Försökte sola men det blev mest moln, så vi drog till stugan istället i sällskap av trevliga 08:or =) Onsdag: Solade på dagen, åkte till stugan på kvällen.

Igår: Tjuvstartade firandet av 5-årig bröllopsdag, även fast den egentligen är idag =) Käkade oxfilé, drack Trocca och myste i soffan med min älskling. Kan det bli bättre?? Vi kom fram till att vi brutit mot minst 4 av de 7 dödssynderna igår =) Frosseri var nog den mest uppenbara =)

Idag ska vi bege oss till svägerskan och co och förmodligen ha riktigt trevligt. Lillpojken lär ju vara på g som vanligt så tråkigt får vi aldrig! Hoppas bara att solen kommer fram så vi kan vara ute.

Plaskande ligist

Har spenderat dagen i solen i sällskap med syster, svåger och lille systersonen i deras sjöbod. Systersonen har uppvisat en stor fabless föär vatten helt plötsligt. Häromdagen skulle han absolut inte bada. Kunde på sin höjd toppa tårna i vattenbrynet. Men idag var det fullt plaskande och hopppande. När syrran ville sätta på honom badrocken för att han inte skulle frysa ihjä blev han vansinning. Han skulle ju bada mer......

Var och käkade på en sommaröppen restaurange i närheten, nice! Skönt att kunna sitta ute i 21 grader plus. Sommaren är alldeles för kort!

Får se vad vi hittar på imorgon. Förhoppningsvis blir det sol. Och en båttur med en gammal kompis som jag inte sett på länge, ska bli riktigt skoj! Annars kanske det blir en tur till träsktrolens hemvist. Vi får se vad som händer.

Nu har jag tvingat maken att åka och köpa glass till mig, och den måste slukas genast! =)


33% chans till succé

Har varit på stranden och stekt idag, nice! Fick vila från solen igår då det var mulet, men det var ganska lämpligt. Var ute hela dagen i måndags med bror och syster med deras bihang. Grillade på klipporna i solen. Sånt är ganska svårslaget faktiskt. Konstigt nog smakar all mat sååå mycket bättre bara för att man är utomhus. Finns det någon vetenskaplig artikel som befäster detta tro?

Dagens middag blir kycklingklubbor i ugnen. Brorsan har övertygat mig om att kyckligklubbor smakar mycket bättre än filéer. Och han har faktiskt rätt. Problemet är bara att jag inte är riktigt säker på hur de ska tillagas? Planen är att slänga in dem i ugnen i X antal minuter och hoppas på det bästa. Alternativen är ju att de blir råa, perfekta eller brända. Alltså 33% chans att det blir bra. Good enough.

Imorgon ska vi på partaj hos syrran och svåger. De ska ha en tack-för-hjälpen-med-bröllopet-fest. Jag föreslog att vi kunde käka korven som blev över efter bröllopet. Men svågern tyckte inte att det gick att dricka rödvin till varmkorv. Så vi får se vad det blir. Enligt inbjudan ska vi komma hungriga och törstiga =)

Till helgen kommer en kär gammal kompis upp till nordligare breddgrader, en vän jag inte sett på alltför länge! Hoppas att vi hinner hitta på något skoj under veckan som kommer!

Nu ska jag ta mig an kycklingen. Wish me luck...


En magisk kväll

Vilar efter en fartfylld helg! Gårdagen började med att vi åkte hem till syrran för att förbereda inför deras bröllopsfotografering. Som vanligt håller inget tidsschema i världen på en bröllopsdag men efter många om och men kom vi till slut iväg. Åkte till några fäbodar i närheten för att fotografera. Svägerskan som är fotograf i botten utnämndes till Big Boss (BB). Jag och maken följde också med, men eftersom jag ansåg mig ha en viss arbetsledarroll fick jag bli Chefsslaven (CS). Maken blev således Superslaven (SS).

Efter att vi schasat undan några badande barn fick vi fina bilder på bryggan vid sjön. Efter avslutad fotografering åkte vi tillbaka för att byta om och, som det var tänkt, varva ned lite. Det blev inte så mycket nedvarvande.... Fick flänga som en skållad råtta för att hinna göra mig i ordning inför vigseln. Mitt i alltihop ringer brorsan och vill dividera. Enligt honom har vaktmästaren i kyrkan förbjudit farsan att sitta där vi tänkt eftersom han blockerade en nödutgång.... Ungefär som om han vore en möbel och inte en rullstolsburen man... Jag tyckte att han kunde be denne vaktmästare dra någonstans, men tyvärr är min bror alltför konflikträdd för att dra i med något sånt. Syrran löste det med att beordra brorsan att rulla dit pappa då vaktmästaren gått. Ord och inga visor.

Efter mycket om och men löste sig kyrkkrisen. Vi fick kasta oss i bilen för att hinna i tid till kyrkan. Utanför kom jag på att jag skulle skruva fast filmkameran på stativet. Lustigt nog var stativet typ 5 gånger större än den lilla mini-digitalkamera jag hade med mig. Så ut som en ärta på en tallstock ungefär.... Vigseln avlöpte utan problem och det var mycket fint. Syrran fastande inte med klänningen i gången som jag gjorde, så det var lugnt =)

Efteråt åkte vi till bygdegården för mat och fest! Jag och brorsan höll ett tal men brorsan var så nervös att han höll på att skaka sönder. Som tur var slapp han säga så mycket. Efter att ca hälften hållit sina tal kom jag på att jag glömt att filma dem. Damn! Så går det när hjärnan blir överhettad.....

Kvällen blev dock mycket trevlig och vi dansade som galningar! Tyvärr var det nära på bastugrader inomhus och jag övervägde starkt att kasta mig i lillpölen till sjö flera gånger... Men med lite deodorant var man redo att köra igen =)

Natten blev lång och när vi kom hem hade jag jäkligt ont i fötterna efter allt dansanse. Tur att jag har en underbar make som masserade mina fötter kl 04.00 på morgonen =) Jag berättade det för min kusin idag och hon undrade var jag fått tag i min karl? Hade jag hämtat honom från månen eller vad? =) Men han är ju överjordiskt magisk så han kanske kommer därifrån =)

Tack syster yster och nuvarande svåger för en fantastisk, oförglömlig kväll!! Och tack alla ni andra som var med och rockade loss =)


Mina ben fungerar - vem kunde tro det?

Imorgon blir det till att försöka skaka liv i sig tidigt. Ska hjälpa syrran att möblera och duka inför bröllopet, hjälpa svägerskan att sätta upp fotogrejjer och allt annat som måste göras en dag som denna. Misstänker att jag kommer att vara lite mör i huvudet imorgon kväll....

Idag var jag, för första gången på mycket länge, ute på en promenad! Konstigt hur lusten att promenera bara kunde överfalla en så där... Trodde inte att jag tyckte om sånt längre =) Men tydligen så. Skönt med lagomt varmt väder, solglajjer på och musik i öronen. Då gick det oväntat lätt. Käka jordgubbar sen så dagen får anses lyckad då.

Kommer att vara ledig fyra veckor framöver., det känns inte helt fel måste jag säga. Hoppas på bra väder i sommar och många båtturer, grillkvällar och häng med kompisar. Kanske ska jag också kolla in var träskmänniskorna har för sig under semestern =)

Ser på Facebook att det bara sprutar ut bäbisar till höger och vänster. Som tur är verkar det vara tjejernas tur nu. Tycker att det varit väl mycket pojkar som fötts den senaste tiden. Så det behövs lite girls för att kompensera det!

Nu ska jag PRO:a mig och lösa korsord i sängen.


RSS 2.0