Ollande småpojkar

Hörde på radion idag att det framkommit i en polismans blogg att vuxna karlar beter sig som småbarn. På bloggen hade polismannen beskrivit hur han och hans kollegor "ollat" en polisbil som senare skulle användas av två kvinnliga poliser.

Det får ju en att undra hur fan det står till i huvudet på vuxna karlar? Som genomgått en universitetsutbildning, där det ska avhandlas etik och jämställdhet. Och sen tycker man att det är ett kul skämt att "olla" kvinnliga kollegors bilar. Hur fan tänker man då? På vilket sätt är det ens tänkt att det ska vara roligt? Vuxna karlar som beter sig som småbarn, det tror jag att vi sett nog av.

Dessutom i ett land som vi i flera år levt på att vi är mest jämställda. My ass. Allt är ju relativt, även fast vi tidigare låg i topp betyder det inte på något som helst vis att det faktiskt är bra. Än sorgligare är att vi nu ligger på 4:e plats i världen. Way to go..... Men visst, vi kan slå oss för bröstet när kvinnor tjänar 80% av mäns löner, att kvinnor fortfarande år 2010 diskrimineras för att de har förmågan att föda barn etc.

Men vi ska inte bara sitta och peka finger på männen och antyda att allt är deras fel. Vi kvinnor deltar i detta precis lika mycket genom att vi snor åt oss 80 % av föräldradagarna, vi uppfostrar också pojkar och flickor olika, vi inordnar oss i den könsroll som givits oss sedan födseln.

Så visst kan vi förändra. Vi måste bara finna vilja till det först. Jag vill - vill du?


Kommentarer
Postat av: AnnaLysa

Hejja Zara!!!! Jag vill!!!

2010-03-10 @ 22:34:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0