Rött eller rosa - det är frågan

Varför känns det som att man inte gjort något vettigt på jobbet bara för att man inte slagit på datorn? Konstigt nog har jag fått en hel del gjort, men lik förbannat har jag inte slagit på den. Märkligt.

Provade ett smörgåstårterecept på kollegorna idag. När de frågade vad den innehöll skojade jag något om dagens roadkill. Fick försäkra dem om att det vara ett skämt efter att ögonen blivit stora och ögonbrynen höjda. Jag glömmer bort ibland att jag har sjukt dålig humor och att alla andra kanske inte alltid uppskattar liknande skämt innan de ska äta.... Hur som helst så verkar den ha gått ned iallafall. Maken stod och dreglade över den tidigare, eftersom han älskar smörgåstårta. Som tur var blev det en bit över till honom och jag kunde meddela honom den goda nyheten. "Mums! Då ser jag fram emot att komma hem!" sa han. Jaha? Det gör han inte i vanliga fall, eller? *hmmmm*

Har äntligen lyckats shoppa en höstjacka idag! Något som jag tänkt göra de senaste, få se...... 5 åren? Och äntligen har jag lyckats! Det märkliga med vår/höstjackor är att när man väl inser att det vore bra att ha en är tiden redan förbi. Ja, alltså med min planering sett. Jag är hopplös på att komma på det i tid och ännu värre på att faktiskt fixa det i tid. Och sen har det på något magiskt sätt blivit sommar eller vinter redan.

Samma sak när jag ska klippa mig hos frisören. En dag kan jag komma på att ”fan, jag måste nog klippa mig”. Om jag har tur har jag lyckats boka in en tid, låt säga, tre månader senare. Vadå seg i starten - jag!? Näääeee....

Nu har jag äntligen lyckats bli medlem i Vänsterpartiet! Försökte med den bedriften för ca 10 år sedan efter ett infall. Men märkligt nog fick jag aldrig någon inbetalningstalong och inte heller något medlemskap. Syrran påstod att de inte ville ha med mig, men jag kan inte gå med på att det var så illa. Tydligen dög jag nu, eftersom inbetalningskortet kommit idag. Efter att ha läst deras medlemstidning är jag än mer fast övertygad om att jag aldrig kommer att bli något annat än riktigt ordentligt politiskt röd.

Fast jag kan i.o.f.s tänka mig att bli rosa också. Rosa som i Feministiskt initiativ. Det svåra är att riktigt bestämma sig för vad jag ska rösta på i riksdagsvalet. Rött eller rosa? Hmmmm..... Der lutar nog åt rött iallafall, men jag gillar ju Gudrun skarpt och tycker att F! lyfter extremt viktiga frågor. De är inte lätt att välja. Men jag har ju tur som väljer på två så pass bra alternativ. För tänk om jag varit tvungen att välja mellan Sverigedemokraterna eller Moderaterna?? Hemska tanke... Som pest eller kolera, man blir lika sjuk av båda, fast på olika sätt.

Såg förresten en fråga på den lokala tidningens hemsida där man kunde rösta. "Är du öppen med vilket parti du röstar på i riksdagsvalet?" Förvisso hade typ 75 % svarat ja. Men de andra 25 % har jag svårt att förstå mig på. Okej om vi bott i Eritrea, USA eller annat likvärdigt, odemokratiskt land. Men hallå? Ingen kommer att ge dig spöstraff på torget för att du röstar på ett visst parti. (Okej, det kanske föreligger viss risk att jag utför det om du medger att du röstar på SD...) Vad är problemet liksom? Fast om du inte gillar att bli kallad "socialistjävel" kanske du ska hålla tyst om det? För det förekommer tyvärr, trots att den som uttalar det själv inte har särskilt mycket politisk insikt. Men sånt kanske man får tåla?


Kommentarer
Postat av: veronika

Haha du är rolig du ; )) Hoppas att Martin njöt av tårtan ; ))

Vi får ta och höras snart ; )) Nån dag till veckan kanske!

Kram

2010-09-11 @ 18:04:43
URL: http://lillansvardag.blogg.se/
Postat av: Zabo

Ja det måste vi! Hoppas att du inte kvävs av allt pluggande bara =) Eller så får du se det som en pluggpaus att prata lite i telefon =) Kram!!

2010-09-12 @ 00:59:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0