Nöff nöff.....

Har lyckats bränna mig en del i solen idag märker jag.... Har antagit någon grisrosa färg med vissa inslag av rött. Men det gör inte ont så nån tur ska man väl ha. Frågan är om det är så snyggt? Jag planerade ju att pressa i solen idag eftersom det är bröllop på lördag. Och då vill jag vara brun. Inte vit. Men inte heller rosa. Hoppas det tonar ned sig något tills dess.....

I övrigt har det varit en lat dag, har gjort lite och ingenting. Har varit en sväng till brorsan för att kolla av lite saker inför bröllopet. Allt verkar vara i sin ordning, skönt nog.

Imorgon ska det visst bli regn igen men det passar ganska bra när jag ska vara arbetsmyra. Planerar sen att åka och försöka klippa min käre far. Får väl se hur det går, jag är inge vidare bra på det. Tar med mig trimmern, det kan väl inte bli värre än vad det redan är....


Hur kul som helst för 99:-

Slöar idag efter en sanslöst rolig midsommarafton igår! Började klockan ett med sillunch och fantastisk sol! Varmt och skönt, hur härligt som helst! Tyvärr mulnade det på under eftermiddagen så middagen fick avnjutas inomhus. Men det gjorde inte så mycket. Snapsvisorna höjde stämningen ändå =)

Vi lyckades till slut bygga en riktigt okej midsommarstång. Ingenjören i gänget trodde inte på projektet till en början men medgav senare att det artade sig rätt väl. Trots att den blev lite sned..... =) Svägerskan hade ansträngt sig ordentligt och hittat på diverse lekar och tipsrunda. Men den största behållningen fick vi nog av den megafon som en av killarna tagit med sig som del i en lek. Jag måste säga att jag har aldrig haft så roligt för 99:- =)

Efterhand som alkoholintaget ökat något blev användningsområdena för denna megafon outtömliga. Tyvärr tänkte vi inte riktigt på att det hörs rätt väl över vindstilla vatten så hela byn lär veta vad vi höll på med igår. Numera måste de vara övertygade om att vi är galna eller rökt något olämpligt....

Men magkramp på riktigt fick jag när svägerskan och en killkompis skulle praktisera någon sorts snutinstinkt-a-la-cops. Svägerskan genomförde en deathroul skjutandes med låtsaspistolen medan killen sprang runt och skrek i megafonen att alla skulle "take cover". Svägerskan avslutade med att ryckigt springa runt knuten. Löpstilen döptes senare till träsktrollet. Mitt största prio var att försöka filma galenskapen medan jag låg på backen och vred mig av skratt. Får väl se hur mycket som fastnade på filmen egentligen och om det hörs att jag inte kan andas ibland =)

Senare på kvällen skulle svåger, brorsan och hans tjej komma med båten. Vi kom på den genialiska idén att smyga ner till stranden och skrämma dem lite. Killkompisen körde sirenen i megafonen för fullt och gastade om att det var kustbevakningen! Haha, en liten sekund gick de på det. Skrattade så jag trodde att jag skulle dö!

Som sagt, ni hittar världens partytrick på RUSTA för det facila priset av 99:-!

Tack alla för en fantastiskt midsommarafton!


Matrasism?


Jag. Hatar. Kopiatorer. På riktigt. Något helt ofantligt.

Skulle i vanlig ordning kopiera idag, igen. Och självklart så ska kopiatorn visa sig från sin allra lömskaste och elakaste sida. Så den käka helt resolut upp var tionde papper. Bara för att den kunde. Och för att den ville *morr* Nu ska jag inte kopiera något på minst en månad eller nått. Hoppas det inte skapar något livslångt trauma....

I övrigt hoppas jag på sol på midsommar. Vore ju trevligt att slippa pissregn åtminstone ett år! Men i vanlig ordning lär det ju regna, var så säker. För annars vore det väl inte midsommar?

Ikväll ska jag äta jordgubbar som inhandlats under dagen. Inte svenska, men vete fan om de ändå inte är godare än de svenska? Varför utövar vi sådan rasism när det kommer till jodgubbar? Det har förekommit att jag valt svenska före utländska förut. Och de smakar inte bättre, trots att de kostar dubbelt så mycket. Så jag är numera omvänd. Jag är för fri invandring av jordgubbar. Fan, när de är bättre än svenska, varför inte välja dem? Kom igen - var inte sådana jordgubbrasister.

Vi utövar en hel massa matrasism har jag kommit på.

Champagne: Ska vara fransk, inget annat duger
Choklad - Belgisk är det finaste
Skinka – Italiensk, torkad någonting. Eller är det Spanien? Ni äkta matrasister kanske kan informera mig?
Rödvin - Spanskt
Fetaost - Grekisk
Vodka- Rysk
Apelsiner - Allt utom israeliska!

Nu ska jag äta mina jordgubbar från vem-vet-vilket-land och se glad ut.
Min obefintliga kärlek till teknikens värld

Gud vad less jag är på min s.k bil, alias traktorn! Nu är det något fel på turbon igen. Måste vara nått glapp för när jag stänger av den fungerar den igen, mystiskt nog. Tyvärr är det inte riktigt dags för bilhimlen, eller rostdöden, så maken får kommenderas ut och luska ut vad det är för fel.

Fast det verkar inte som att jag och maskiner har några passionerade kärleksrelationer direkt... Skulle fixa med kopiatorn i förra veckan och det blev bara strul hela tiden. Hur drygt är det då man måste öppna varenda jävla upptänklig lucka för att komma åt pappersstoppet? Kändes som att jag plockat ner kopiatorn i molekyler till slut… Och dessutom efter ca vart 10:e papper... *morr* Jag är snarare den där elaka typen som skrattar mordiskt då mekaniska/tekniska saker krossas i en plåtpress. Dö, dö dö!! *mohaha*

Tror jag kommer att dra på mig träningsvärk i armen/handen idag... Har suttit och vikt en massa festprogram och min kropp är tydligen inte van vid sånt. Ont gör det nu iallafall, undra om det betyder att man börjar bli gammal? Fast allt är ju relativt här i världen....

Imorgon ska jag träffa systersonen igen. Hoppas att mitt blåmärke sen sist lagt sig något. Systersonen tyckte att det var en kul ide att leka kamikazepilot på mig när jag låg i soffan, intet ont anandes.... Blev blå på höften iallafall, även fast den lille nästan ramlade ihop av skratt, så roligt var det tydligen. =) Undra vad det blir imorgon? Palestinsk självmordsbombare? Bådar inte gott...


Snart är det bröllop

Känns som att det varit en hektiskt vecka med saker att göra varje dag. Dessutom går det som vanligt inte att lita på internetuppkopplingen, så de få gånger jag haft tid att surfa har det inte gått.....

Igår var vi hos svägesrkan och svåger för att hjälpa till att sjösätta deras båt. Svägerskan och hennes mamma hade fullt upp med att se på kronprinsessans bröllop. Jag har lite svårt att förstå det ofantliga ståhej det blivit kring detta bröllop. Visst, det var kul att se när gästerna anlände enbart för att det var roligt att titta på de olika klänningarna. Men sen var det väl inte så mycket att hurra för? Jag menar, se på själva vigselakten var väl inte så särdels spännande? Säger jag som nästan tycket att min egen vigselakt blev lite långdragen..... (men bara nästan...)

Så jag kanske inte ska uttala mig om sega vigselakter.... Om två veckor är det dags att bevista min systers bröllop. Mycket att göra inför dess och jag försöker hjälpa till så gott det går. Jag hade nästan glömt hur mycket detaljer det finns att gå igenom inför ett bröllop =)

Idag ska jag försöka ta det lungt och slöa lite framför TV:n eller kanske läsa lite i boken. Tror inte att det är lönt att köpa dagens tidining eftersom det förmodligen inte kommer att stå mycket annat i den idag....

Kröp in i hålet?

Sitter och slöar framför TV:n idag efter en heldag med svägerskans son och co igår. Svägerskan och svågern var iväg på bröllop medan jag och lillplutten var på roadtrip. Inte så lång roadtrip förvisso, åkte hem till en kollega och våldsgästade ett tag =). Lillplutten hade full fart runt i lägenheten för at hinna se och peta på så mycket som möjligt. En kort period hann han med att knapra på lite kex också medan vi fikade.

Som väntat slocknade han kort därefter i mitt knä och maratonsov i 1,5 timmar. All energi tog helt tvärt slut. Men när han vaknat till liv igen var det full ös igen. Skojade med kollegan att detta var ett riktigt bed and breakfast då lilleplutten hittade ett halvätet kex på golvet som han glatt mumsade i sig. Fast till skillnad från andra ställen där du får frukost på säng serveras den här på mattan =)

Har varit duktig och bakat idag då vi ska på möte hos syrran imorgon. Jag hoppas at det blir bra, får se hur det smakar imorgon.... Pratade med syrran i telefon idag om det stundande bröllopet. Systersonen vill som vanligt vara med då telefonen är framme. "Åka till motter!" hör jag i bakgrunden.

För att avleda honom låter syrran honom titta i fotoalbumet. Systersonen pekar på en bild där syrran är höggravid med honom. "Det är du där inne" säger syrran till systersonen". Han svarar: "Ja, jag kröp in genom hålet och upp i magen" Om han bara visste hur rätt han egentligen hade, trots att han syftade på "hålet" på magen, alltså naveln =) "Men jag fastande i magen" säger han. Insiktsfull herre det där.....


Lagen om alltings jävlighet

Maken är iväg och besiktar bilen idag. Och i enlighet med lagen om alltings jävlighet så pajar det någonting precis idag.... I och för sig har vi börjat vänja oss vid att få ombesiktning på båda bilarna då de båda är från 1800-kallt. Men det är ju inte mindre drygt för det.

Imorgon åker jag söderöver för att vara barnvakt åt svägerskans lillplutt. Förmodligen kommer vi att invadera en kollegas hus och begära att bli utfodrade med sötsaker =) Och förmodligen kommer lillplutten att bli nöjd över besöket eftersom kollegan har två hundar. Lillplutten har en omättlig fascination för hundar och kan inte låta bli at spinga efter dem hela tiden.

Skrattade åt lillplutten i helgen då svägerskan var på besök. Maken höll på och härjade med vår egen byracka och fick henne att skälla genom att själv låtsas skälla. Lillplutten följde som vanligt efter hunden. Men han hade väldigt konstiga ljud för sig? Och det tog ett tag innan vi insåg att han försökte härma maken och skälla han med =) Det lät i och för sig inte särskilt likt hundskall men skam den som ger sig =)


Diplomati - förmågan att be någon dra åt helvete och få dem att se fram emot resan dit

Usch vad Försäkringskassan är jobbiga... Eftersom farsan har assistansersättning måste man ju ha med dem att göra nu och då. Och just nu är det dags för omprövning, vilket kan låta enkelt men det är det inte. Och jag kan inte låta bli att tycka att de gjort en riktigt usel utredning. Eftersom jag håller på med sånt i mitt jobb blir man ju lite extra uppmärksam på saker och ting. Men man vill ju inte göra sig ovän med handläggaren heller så jag får filura ut nått fint, diplomatiskt sätt att framföra det på.....

Håller på att planera midsommar tillsammans med svägerskan. Som tur är hon förskolelärare och har således full koll på lekar och aktiviteter =) Så vi behöver inte ha tråkigt under dagen. Hoppas mest på att det blir fint väder så vi kan vara ute och kanske få steka lite också! Blir ju så himla trist när det regnar på midsommar. De enda som blir glada är polisen och socialtjänsten, då blir det minst tjafs att ta reda på =)

Imorgon ska det iallafall bli sol enligt yr.no, bästa vädersidan på nätet =) Nu ska jag kolla på Biggest looser" som på ett märkligt sätt fått mig fast. Ett inte särdels intelligent program som profiterar på överviktiga människor, men ändå så måste jag titta. I och för sig kan man se det som att det visar människor med en jävla vilja. Jag hejar iallafall vidare på Tara.


Allmänfarlig kvällsaktivitet

Pustar ut idag efter en fartfylld dag igår då det var dags för syrrans möhippa. Har varit på väg att göra bort mig flera gånger och börjat skriva om den här på bloggen. Men i sista stund har jag besinnat mig och insett att hon eventuellt kan läsa om det. Det hade ju liksom förtagit överraskningen lite.

Dagen började med att en f.d granne kidnappade henne med motorcykeln. Jag trodde faktiskt att hon skulle kunna räkna ut att det var han men det hade hon tydligen inte gjort. Jag hade också förväntat mig att syrran skulle vara lite misstänksam att det eventuellt var möhippa på gång och förberett sig lite. Men icke. Hon hade knappt kammat håret då han kom, inte likt syster yster.

Därpå käkade vi lunch hemma hos kusin och hade musikquiz. Som tur var befann jag mig på det vinnande laget så det övriga sällskapet besparades mina dåliga förlorarbeteenden. Kusin hade tryckt upp en väldigt fin T-shirt med ett hjärta på och den blivande makens namn. Den andra kusinen hade ordnat ett par glittriga, gigantiska rosa solglasögon som passade bra tillsammans med slöjan.

Senare drog vi ned och bowlade. Här kom mitt dålig-förlorare-humör fram istället... Har aldrig bowlat en så jävla kass serie! Och bröt naglarna gjorde jag också *fnys* Jag som hållit dem så fina så länge. Vidare gick färden mot en keramiker i närheten där syrran fick dreja. Eftersom hon inte hade skyddskläder med sig ordnade keramiker detta. Och ja... uhumm.. *harkel* de var ju inte så snygga om vi säger så.... Men de färgmatchade iallafall!

Sen bar det iväg till stugan och mat skulle intas. Till efterrätt åt vi kladdkaka med grädde. Jag hade handlat grädden och utgick ifrån min blivande svågers idé om hur mycket grädde man behöver. Alltså köpte jag 1 liter grädde till 13 personer. Behöver jag skriva att det blev mycket grädde över?

Självklart var det också tvunget med fler lekar, alltså femkamp! Luftgevärsskyttet avlöpte utan större incidenter. Förutom att svägerskan fick kikarsiktet i ögat av rekylen. Och att jag inte tillämpade reglerna med "säker vapenordning" genom att peka med ett laddat gevär på resten av gruppen..... Men aja, alla överlevde =)

I påslakansstafetten avgick vi med segern! Förvisso eftersom syrran föll ihop i en liten hög och vi passade på att spurta förbi med gruset sprutande i ögonen på dem. Vinnardjävulen är svår att bli av med....

Men störst åverkan skedde nog när vi skulle skjuta slangbella. Efteråt fick vi klart för sig att man egentligen ska använda vattenballonger. I brist på annat använde vi sten. Stora stenar. Och vi borde ha räknat ut att det skulle gå illa..... Brorsans tjej sköt iväg en sten som landade på hennes lår och studsade på min tå. Det var inte speciellt skönt..... Då bytte vi till den mindre slangbellan av säkerhetsskäl.....

Som tur är finns det mesta av dagen föreviga på film så jag ska ägna veckan till att klippa ihop eländet. Vi använde en digitalkamera och maken fick då chans att idiotförklara mig. Jag frågade innan om man kan spola tillbaka och spela över saker om det blir fel. Maken bara tittade på mig och svarade: "Nä. Det kan man inte. Det är ingen VHS du håller på med." Jamen vadå då? Det var väl en helt rimlig fråga? *fnys*


Orkanvarning utfärdas i Norrlandstrakten...

Ännu en dag där man försökt göra lite nytta. Har haft en del att pula med och det är ju i enlighet med lagen om alltings jävlighet att man ska glömma både det ena och det andra.... Det mesta gick ändå att rätta till så det var alltid något. Solen sken idag men jävlar vad det blåste! Skulle försöka ta mig fram till bilen och fick gå framåtlutad i nedförsbacke. Och ändå kändes det inte som att jag kom framåt alls.

Fick veta idag att brorsan förmodligen fått sorkpest. Huga, inget med ordet pest i sig låter särskilt betryggande. Får hoppas att han kryar på sig snart.

Imorgon blir det full fart, måste nog lägga mig på soffan nu och vila i förebyggande syfte =)

Shopoholic?

Har haft en väldigt glamorös uppgift idag. Nämligen att stavningskontrollera. Helt frivilligt ska jag tillägga, gick mest runt och rotade i en massa skit och blev less på det. Men jag kan verkligen bli galen på det helt värdelösa stavningsprogrammet! För det är ju dumt att använda sig av Words, ett av de bästa programmen som finns. Neeej, vi måste uppfinna ett nytt! För det är ju meningen att vi ska svära över sånt. That´s how it works.

Trevligt att surra lite med kollegorna igen, det var länge sedan. Men de verkar ha insjuknat svårt i gravidsjukan. Vart jag än såg putade det ut magar. Och tydligen är det bara pojkar som föds nu för tiden. Jag sa till svägerskan att det nästan vore bäst om hennes pojke blev gay, då finns de ju fler att välja på än om han blir hetero. För det finns ju typ en tjej på 10 killar. Inga bra odds.

Har varit och handlat på stan idag, IGEN! Tror att jag börjar utveckla ett beroende..... Jag som knappt handlat kläder förr har bränt X antal kronor på bara några veckor. Hur ska detta sluta? Fast jag får ursäkta mig med att det var billigt. Jag menar, en snygg kjol för 50 spänn, är det inte brottsligt att inte köpa då?

Håller på och försöker planera midsommar tillsammans med svägerskan. Äntligen är det klart med vart vi ska husera, alltid något. Men innan dess ska jag vara barnvakt åt svägerskans lille pojk nästa helg. Då ska han och jag lata oss i solen =)

Mycket på gång just nu, man kan nästa tro att det börjar bli sommar =)


Nu - röd, imorgon - brun?

Äntligen har solen återvänt efter flera dagars moln och kyla. Har t.o.m invigt min nya bikini och kunnat sola två dagar i rda, inte illa. Förhoppningsvis avtar den smått röda färgen jag förskaffat mig och att den blir brun istället. 

I helgen var vi på dop när ett par kompisar döpte sin lille son. På inbjudan stod det att det skulle serveras lättare förtäring efter dopet. Förmodligen kaffe och smörgåstårta antog vi. Men när vi kommer dit såg det ut som att all upptänklig mat i världen rymt från affären, tillagat sig och lagt upp sig på tallrikar. Så mycket för "lättare förtäring" =) Vår planerade grillkväll hos syrran blev något senarelagd, vi åt väl middag vid 21.00 ungefär.

Imorgon ksa jag göra comeback som arbetsmyra, får väl se hur det går. Hoppas röda mattan är utrullad. Internet är fortfarande opålitligt så nu postar jag detta......

RSS 2.0