Insatsstyrkan to the rescue

Det är alltid något som händer med våra bilar.. I morse var jag tvungen att vända och byta bil eftersom en mystisk lampa börjat lysa på panelen. Efter mycket bläddrande i den där roliga lilla bilboken som man inte förstår sig på, kom jag fram till att det var kylarvätskan som saknades. Eller något annat kylande iallafall. Det var inte riktigt värt att prova att åka och istället riskera att bli stannades efter E4:an. Jag tror inte att jag har det där snälla utseendet som gör att folk mer än gärna stannar och hjälper en. Snarare lär de tänka "Hjälp, en yxmörderska! Hon ser ju inte riktigt klok ut med det där Svinto-håret och konstig skruttbil! Bäst vi gasar på!" Och sen lär jag stå där med dammet rykande runt öronen. Lika bra att börja gå....

Har varit och tiggt middag hos syster yster idag eftersom maken jobbar kväll. Fick chansen att kramas lite med systersonen, även fast det mest skedde under tvång. Han har inte riktigt tid med sånt chans som att gulla med moster. Det finns alldeles för mycket att göra och att upptäcka för att ägna tid åt sådant fjuttigt.....

Igår när jag kom hem var det en stor hög med trattkantareller på bordet som maken plockat. Tyvärr hade han lämnat rensningen till mig, vilket jag sms till en kollega och beklagade mig över. Hon skrev tillbaka att hon tyckte så pass synd om maken som var tvungen att stå ut med mig att hon funderade över att dra ihop en insatsstyra och rädda honom ifrån mig. Sen skulle de varsamt lotsa honom till en mansjour där han skulle få vila ut efter sina traumatiska upplevelser under alla dessa år. Jag smsade tillbaka att han inte alls var på jobbet, jag hade bara låst in honom i källaren. *fnys*

Nämnda kollega är fasligt kräsen vad det gäller karlar. Både jag och andra kollegor har erbjudit att ordna en dejt med diverse ståtliga och paranta karlar. Men icke, inget har dugt hittills. Så istället byggde jag en fantasivärld till kräsna kollegan. I kartong, inklusive Mr Perfect himself. Var bara Convöööörse-skorna som fattades ;)


"Moster dricker kaffe" --------> missbruksstrategi

Sitter just nu och pustar ut efter helgen. Har haft världens bästa p-piller på besök. Nämligen små kusiner och lilla systersonen. Det är riktigt roligt när de kommer och kul när de åker hem också. Då kan man släppa på fasaden av att man vet vad man håller på med. Samt kunna käka chips och dipp till middag utan att vara en dålig förebild. Det de inte vet mår de inte dåligt av. Har druckit precis lika mycket dricka idag som jag vanligtvis gör. Skillnaden är att jag druckit den ur en kaffekopp idag.

Varför? Jo, för att småglinen inte skulle se det. "Moster dricker kaffe". Dricka är visst inte bra för små kids och då vore det ju onödigt att fresta dem. Tur att man är smart och har strategier för att upprätthålla sitt eget missbruk utan att påverka de små =)

I fredags var vi och hälsade på svägerska, svåger och lilleman. Jag fattar inte hur den grabben kan ha så enormt mycket energi?? Han är överallt samtidigt, utan att blinka en gång. Kloning? Vi testade att käka på ett ställe i närheten av svägerskan men det lär vi inte göra om... Köttet (eller det var iallafall en gång kött....) hade nog legat på stekbordet sedan en vecka tillbaka. Kändes det som. Som tur är kan i princip vilken krögare som helst lyckas med strips så de gick iallafall ner.
Igår kom småkusinerna enligt avtalat. Satsade på ett säkert kort och bjöd på korv. Man vet ju aldrig vad dessa små kids har för kulinariska referensramar. Bäst att inte chansa. Spelade safe även på lunchen då det erbjöds plättar. Har tidigare erfarenhet av systersonen som fullkomligt älskar plättar. Så det kunde inte gå fel. Bakade sen chokladmuffins med systersonen. Men jag tror jag använde fel formar för de blev inte alls bra? Såg helt okej ut på utsidan men inuti var det bara smet. Nog för att jag gillar dem kladdiga men kanske inte fullt så rinnande....

Men nu har alla åkt hem, maken är på jobbet och jag ligger och har hela soffan för mig själv. Kanske kommer doggen och trängs eftersom kattskrället snott hennes plats i hörnet. Eftersom jag har en hund som kan få Nasse i Nalle Puh att verka modig får jag nog räkna med det. Hon lär knappast ens våga titta på katten i syfte att få henne att flytta sig. Katten är också mycket medveten om detta och lägger sig vinn om att sträcka ut sig så mycket som det är fysiskt möjligt. Queen of the sofa.....

Pest eller kolera, inget är särskilt okej

Har försökt hämta mig från min ilskechock i söndags men det har inte gått något vidare..... Och inte blir det bättre av att läsa alla artiklar hit och fdit om SDs vara eller inte vara i riksdagen. Snacka om pest eller kolera. Pest om alliansen får egen majoritet för då får de fritt spelrum att fortsätta med sin idioti ostört. Kolera om SD blir vågmästare för då får alla äckliga små rasister fritt fram. Inegn av alternativet är acceptabla..... Nu ska jag tröstäta glass och se om det känns bäyttre efter det....

Förbannade egoistiska idioter

Man upphör aldrig att förvånas. Jag hade mer tilltro till det svenska folket än vad jag borde ha haft. Men tydligen har 50% av befolkningen insjuknat i masspsykos och röstat fram alliansen igen. En masspsykos, som till skillnad från andra sjukdomar, kommer att premieras av alliansen. Jag förundras över att Sverige befolkas av ett folk som är så fullkomligt egoistiska att de enbart ser till sin egen plånbok. Som tycker att 1000 kronor mer i plånboken (om de har tur) är mer värt än att sjuka människor får ett värdigt liv. Att fattiga barn också får åka på semester. Att gamla människor ska beskattas lika som arbetande. Att döende människor inte ska tvingas ut i jobb. Nice.

Ja, jag är redigt förbannad! Förbannad på de idioter som sätter sin egen välfärd före den gemensamma solidariteten. Om någon allianskramare läser detta och blir förbannad - Det. Skiter. Jag. I. Fullständigt. Ni har gjort mig förbannad i 4 år och ska tydligen fortsätta med det i 4 år till. Jag föraktar er egoism, er individualism och ert kortsiktiga tänkande. Jag känner avsky inför er ideologi om att de som har minst ska straffas hårdast. Jag hatar att ni är beredda att ta stöd av SD, allt i maktens nman. Fy fan för er.

Grattis till er egoistiska människor som röstat på alliansen. Nu har ni råd med en extra bit oxfilé på lördag. Men glöm bara inte bort att skicka ett tackkort till cancersjuka Maria som är döende och ändå inte räknas som sjuk i alliansens system. Det är nämligen hon som betalar er extra bit oxfilé. Hoppas att den smakar gott.

Voodoosvininfluensan?

Har precis proppat i mig chips som uppladdning inför kvällen debatt på tv. Får väl se om man kan se på den utan att uttala diverse voodooförbannelser över alliansen.... Men Mådan går aldrig säker. P.s, om hon får någon mysiskt sjukdom så var det nog inte meningen, på riktigt, att det skulle bli så. Men en släng av svininfluensan eller nått kan hon gott ha.....

Har varit på gymmet med kollegan idag. Kändes lite mer idag som att vi faktiskt fattade vad vi höll på med. Förra gången gick den mesta tidet åt till att försöka klura ut vilken muskelgrupp varje maskin fokuserade på och framför allt hur maskinerna fungerade. Blev lite fundersam förra gången då vi insåg att vi tränade ryggen i en magmaskin..... Men alla lösningar är ju bra, utom de dåliga. Vårt optimistiska program är att vi ska träna två gånger i veckan. Jag återkommer då vi faktiskt lyckats med det!

Funderar över vad jag ska hitta på i morgon då maken befinner sig långväga ifrån för att prata fackligt arbete. Skulle behöva både städa och tvätta, men jag får se om jag lyckas uppbåda kraft till det. Ett mer lockande alternativ är ju att ligga på soffan hela dagen och läsa bok. Tufft val.

Nuet är bara en lång radda av en massa "nu"

Det där med att leva i nuet verkar verkligen ha blivit min grej.... Nuet är precis just nu, och man uppfattar inte att det gått både två, tre eller t.o.m 7 dagar utan att jag registrerat det =) Helgen har varit förvånansvärt lugn och stillsam. Under lördagen fick jag göra ett besök på min gamla fotbollsplan för att titta på lillkusinen som spelade fotboll. Märkligt nog kändes det som igår som man sprang på den där planen med blodsmak i munnen. Eller som veckan innan man sprang i sandgropen där bakom. Känner nästan hur skavsåren kliar fortfarande.

Det trodde du inte va? Att jag - den lataste människa som någonsin vandrat på denna jord, skulle ha sprungit så att jag fick blodsmak i munnen. Eller sprungit i en jävla sandgrop. Men det är faktiskt sant. Dock var det ca 10 år sedan nämnda aktiviteter förekom. Men ändå. Så jag kan leva på det i några år till. Minns att vi hade jävligt kul under ticen vi spelade så så hemskt kunde det ju inte ha varit? Eller?

Lördag kväll spenderades hemma hos bror och kampen mellan syskonen återupptogs. Vi spelade "Rita och Gissa" och jag och maken lyckades avgå med segern. Detta trots att det fuskades friskt i de övriga syskonens lag. Så vi kunde ärligt njuta av segern eftersom varken jag eller maken fuskat. Trots att syskonen försökte påskina annat.

Söndagen spenderades i soffan p.g.a extremt dåligt väder... Kom på varför jag verkligen inte gillar hösten. Det regnar. Det är kallt. Det blir geggigt. Något mer? Jo just det, det blir mörkt också.

Idag ska jag och ärade kollegan bege oss söderöver till shoppingens hemland. Får se hur många barnvagnar och rullatorer vi behöver trängas med. Det är relativt väldokumenterat att jag inte tycker om att stå i kö. Inte alls faktiskt. Så jag hoppas på att det inte blir någon överväldigande invasion av kösugna människor idag. För då finns det risk att jag inte handlar något alls. Vilket maken i.o.f.s kanske skulle uppskatta. Han verkar aldrig uppskatta mina inköp utan tycker mest att de bara tar plats? Men skotrar, båtar och diverse stereoprylar verkar vi ha gott om plats för? Hmmm...


Rött eller rosa - det är frågan

Varför känns det som att man inte gjort något vettigt på jobbet bara för att man inte slagit på datorn? Konstigt nog har jag fått en hel del gjort, men lik förbannat har jag inte slagit på den. Märkligt.

Provade ett smörgåstårterecept på kollegorna idag. När de frågade vad den innehöll skojade jag något om dagens roadkill. Fick försäkra dem om att det vara ett skämt efter att ögonen blivit stora och ögonbrynen höjda. Jag glömmer bort ibland att jag har sjukt dålig humor och att alla andra kanske inte alltid uppskattar liknande skämt innan de ska äta.... Hur som helst så verkar den ha gått ned iallafall. Maken stod och dreglade över den tidigare, eftersom han älskar smörgåstårta. Som tur var blev det en bit över till honom och jag kunde meddela honom den goda nyheten. "Mums! Då ser jag fram emot att komma hem!" sa han. Jaha? Det gör han inte i vanliga fall, eller? *hmmmm*

Har äntligen lyckats shoppa en höstjacka idag! Något som jag tänkt göra de senaste, få se...... 5 åren? Och äntligen har jag lyckats! Det märkliga med vår/höstjackor är att när man väl inser att det vore bra att ha en är tiden redan förbi. Ja, alltså med min planering sett. Jag är hopplös på att komma på det i tid och ännu värre på att faktiskt fixa det i tid. Och sen har det på något magiskt sätt blivit sommar eller vinter redan.

Samma sak när jag ska klippa mig hos frisören. En dag kan jag komma på att ”fan, jag måste nog klippa mig”. Om jag har tur har jag lyckats boka in en tid, låt säga, tre månader senare. Vadå seg i starten - jag!? Näääeee....

Nu har jag äntligen lyckats bli medlem i Vänsterpartiet! Försökte med den bedriften för ca 10 år sedan efter ett infall. Men märkligt nog fick jag aldrig någon inbetalningstalong och inte heller något medlemskap. Syrran påstod att de inte ville ha med mig, men jag kan inte gå med på att det var så illa. Tydligen dög jag nu, eftersom inbetalningskortet kommit idag. Efter att ha läst deras medlemstidning är jag än mer fast övertygad om att jag aldrig kommer att bli något annat än riktigt ordentligt politiskt röd.

Fast jag kan i.o.f.s tänka mig att bli rosa också. Rosa som i Feministiskt initiativ. Det svåra är att riktigt bestämma sig för vad jag ska rösta på i riksdagsvalet. Rött eller rosa? Hmmmm..... Der lutar nog åt rött iallafall, men jag gillar ju Gudrun skarpt och tycker att F! lyfter extremt viktiga frågor. De är inte lätt att välja. Men jag har ju tur som väljer på två så pass bra alternativ. För tänk om jag varit tvungen att välja mellan Sverigedemokraterna eller Moderaterna?? Hemska tanke... Som pest eller kolera, man blir lika sjuk av båda, fast på olika sätt.

Såg förresten en fråga på den lokala tidningens hemsida där man kunde rösta. "Är du öppen med vilket parti du röstar på i riksdagsvalet?" Förvisso hade typ 75 % svarat ja. Men de andra 25 % har jag svårt att förstå mig på. Okej om vi bott i Eritrea, USA eller annat likvärdigt, odemokratiskt land. Men hallå? Ingen kommer att ge dig spöstraff på torget för att du röstar på ett visst parti. (Okej, det kanske föreligger viss risk att jag utför det om du medger att du röstar på SD...) Vad är problemet liksom? Fast om du inte gillar att bli kallad "socialistjävel" kanske du ska hålla tyst om det? För det förekommer tyvärr, trots att den som uttalar det själv inte har särskilt mycket politisk insikt. Men sånt kanske man får tåla?


Bilder på skåpet

Nu kan jag äntligen presentera en före- och efterbild på skåpet! Visst blev det fint??

Före-bild
Efterbild!Och i dagsljus =)
Dagen har även ägnats åt att styrketräning med kollegan. Känner på mig att jag kommer att ha ont i benen i morgon efter dagens utfall =)

Efterbild i softat ljus

Jäklar vad veckan gick fort, är det redan måndag igen? Helgen spenderades till viss del uppe i stugan vilket kunde har varit skönare om det inte blåst... Maken lyckades elda upp värmen till stekande 16 grader då det var dags för lopplådan. Jag gjorde ett fåfängt försök att värma upp sängen genom att placera ljusfat i sängen. Maken skakade mest på huvudet åt mina idéer. Men jag tyckte nog att det blev lite, lite varmare. Typ en promilles grad iallafall. Det är icke att förakta då man har fötter som var som isklumpar. "Gud vad kall du är om fötterna!" utbrast maken då jag försökte smygvärma dem på hans ben. Hallå? Hur länge har du känt mig? När hade jag varma fötter sist? =)

På söndagen fraktade vi hem den andra halvan av skåpet. Nu är det hopskruvat och klart. Alla grejer har stuvats in och det börjar bli ordning i hemmet igen. Förhoppningsvis ska jag lyckas ta en bild av det imorgon och delge er. Självklart finns det både en "före" och "efter" bild i renaste plastikkirurganda. Måste bara fixa shysst belysning på efterbilden så att det ser helt annorlunda ut. På precis samma sätt som de gör i plastikkirurgannonser. Tror de verkligen på allvar att ingen ser att "förebilden" är tagen i de värsta ljuset som finns, utan smink och gråblek som ett lik, medan efterbilden är de tagna i softat ljus, sminkade och leende? Eller är det bara jag som gjort den magiska upptäckten?

I morgon stundar hårdträning med kollegorna. Olyckligtvis uteblev träningen förra veckan så alltså måste jag jobba dubbelt så hårt denna vecka för att kompensera... Får väl se om jag lever i morgon kväll =)


Stödäter bullar i väntan på utlovad blåbärspaj

I brist på annat at göra under dagen började jag plocka ur det gamla gräsliga skåpet, det  som skulle ha gjort vem som helst deprimerad. Men jag kunde aldrig tro att vi hade så mycket skit inuti skåpet också...... Herregud, jag tror jag kan öppna 50-öresloppis för att bli säker på att bli av med allt. Fast i.o.fs. så blir ju 50-öringarna ogiltiga nu. Då måste jag alltså upp på en krona. Och då köper ingen skiten. Damn.

Lyckades fylla hela köksbordet med diverse lump. Jag hade fullt upp med att plocka ned skåpet och kånka ut det i hallen. Eftersom jag uppfattat det som att maken lovat att köra iväg det. Men det hade han inte alls det. Sa han. *suck* Så nu står det i hallen och förfular omgivningen istället. Smart inredningsdrag, nej.

I morgon åker vi förhoppningsvis till stugan om det inte orkanen Katarina tittar förbi innan dess. Det är något drygt att vistas i en sommarstuga som är mer att likna vid ett såll än IKEAs "Idealisk". (En sil om ni inte visste det..) Jag är inte särskilt förtjust i att få min frisyr omstylad av en isvind i nacken. Och få en frilla som skulle göra Marge Simpson grön av avund. Kanske skulle vara ett avbräck för henne, grönt hår istället för blått?

Just nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Maken hade lovat mig blåbärspaj men nu har han lägligt stuckit iväg och sett på fotboll. Som tur är fanns det några kanelbullar i frysen som jag kan stödäta tills han kommer hem. En utlovad blåbärspaj är en utlovad blåbärspaj. Kom ihåg det.


Vad var det jag sa....

Idag känns det som att jag återgått till mitt normala, lata, tillstånd. Har inte gjort särskilt många knop idag utan har mest legat i hammocken och njutit av solen. Men ikväll krävs det en förhöjd aktivitetsnivå eftersom jag ska ta mig an det fortsatta arbetet med skåpet. Typiskt nog hade inte spacklet torkat ordenltigt utan spruckit istället. Jag skyllde på brorsan för det var han som spacklat..... Jag skulle aldrig spackla så dåligt......

I brist på saker att göra letade jag och brorsans flickvän efter andra saker att måla. Fick nog lite psykosdrag där och började dra i både det ena och det andra =) Jag såg en jättefin pall som brors flickvän hade. Jag föreslog att den skulle målas svart den också. Sagt och gjort, nu är den också målad=) Måste sända ett stort tack till brorsans svärmor som skänkte mig en jättefin spegel! Den är numera också svart =) Men den kommer att passa perfekt på skåpet!

Vad var det jag sa?? Det skulle bli en kvasi-inredningsblogg av det hela.... Måste skärpa mig nu...

RSS 2.0